Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΡ.ΗΛΙΑΣ 51-65

Και φέτος ο Προφήτης θα δώσει το παρών στο final-4 του κυπέλλου, μετά τη σημερινή νίκη στον προημιτελικό της Ελευσίνας με 51-65. 
Μια νίκη που κάθε άλλο παρά εύκολα ήρθε, καθώς ο Πανελευσινιακός κατά διαστήματα πίεσε τον Προφήτη, σε όλο σχεδόν το ματς ήταν κοντά και είναι χαρακτηριστικό πως το τελικό σκορ ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που γράφτηκε στο σαραντάλεπτο. Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με κεφάτη την Πλαβούκου προηγήθηκαν 7-0 στο 3'. Ο Προφήτης είχε μπει χωρίς συγκέντρωση, αλλά το μάζεψε γρήγορα: Το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 16-16 και καταφέραμε να ξεφύγουμε 19-30 στο 15'. Στην άμυνα όμως δεν είχαμε το συνηθισμένο μας πρόσωπο και η Ελευσίνα επέστρεψε για το 28-31 του ημιχρόνου. Σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και μέχρι τα μέσα του τετάρτου ο Προφήτης προσπαθούσε να ξεφύγει, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να νιώσει ότι "καθαρίζει" το ματς, πέρα από τα τελευταία τέσσερα-πέντε λεπτά, όταν και η διαφορά παγιώθηκε πάνω από τους δέκα πόντους. Πάντως στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε σίγουρα μια βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι και σε συνδυασμό με κάποια μακρινά σουτ που μπήκαν φύγαμε από τη Γούβα χωρίς να καρδιοχτυπήσουμε. Για τον Προφήτη σπουδαίο παιχνίδι έκανε η Ευμορφοπούλου, καλή εμφάνιση από τις Βροχίδου και Χατζηνικολάου, ενώ από την Ελευσίνα ξεχώρισαν οι συνήθεις ύποπτες Πλαβούκου και Σαβουλίδου. Σωστή η διαιτησία των Λαζαρίδη και Παυλόπουλου. Οι δύο ομάδες ήδη ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Κυριακή, όπου στο ίδιο γήπεδο θα γίνει ο αγώνας πρωταθλήματος.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 51-65 (16-16, 28-31, 40-48, 51-65)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαζαρίδης, Παυλόπουλος
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Μ. Καραχάλιος): Τακίδη 2, Ξανθοπούλου 4, Κοκκίνη 5, Ραμαντάνη, Πλαβούκου 20(2), Κούρπα, Σαβουλίδου 8, Αλεξανδρίδου 7, Οικονομοπούλου 5.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 4, Βροχίδου Σ. 8, Ευμορφοπούλου 27(1), Σπύρη 2, Ρουμπελάκη 8, Καρανάσιου, Χατζηνικολάου 7, Γουλουμή 2, Αμανατίδη 2, Παπαδοπούλου 5(1).
●To ένα ζευγάρι των ημιτελικών βγήκε από σήμερα και είναι το Φάρος Κερ.-Φοίνικας, ενώ ο Προφήτης θα περιμένει λίγο ακόμα να μάθει τον αντίπαλό του, που θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης Πρωτέας Β.(νεαν.)-Ελευθερία. Το final-4 θα φιλοξενηθεί φέτος στο γήπεδο του Μοσχάτου, το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου.