Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 80-62

Το φάντασμα του Προφήτη Ηλία διασύρθηκε χθες βράδυ στο γήπεδο του Μοσχάτου, όπου σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών η ομάδα μας γνώρισε βαριά ήττα με 80-62.
Σημείο αναφοράς και πάλι η άμυνά μας. Αυτή που μας έδινε τις νίκες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος όμως αρνούμαστε πεισματικά να παίξουμε. Ο Προφήτης που πέρσι είχε τη δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση στη Β' Κατηγορία, έχει την τρίτη χειρότερη μέχρι στιγμής στη Γ', και δείχνει να έχει έντονο αγωνιστικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Σκληρές αλήθειες, που απλώς την προηγούμενη εβδομάδα κρύφτηκαν κάτω από το χαλί της πρώτης νίκης.
Ο Λέων από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα άρχισε να χτίζει μεγάλες διαφορές, με όπλο κυρίως το μακρινό σουτ. Οι γηπεδούχοι θύμιζαν τον προχθεσινό Παναθηναϊκό (τέλειωσαν το ματς με έντεκα τρίποντα), χτυπώντας πάνω στις κακές μας περιστροφές και στα καθυστερημένα close out.  Η αλήθεια είναι πως η ευστοχία τους από ένα σημείο και μετά ήταν εκνευριστική, όμως η δικαιολογία του "τα έβαζαν όλα" δε μπορεί να σταθεί, από τη στιγμή που όλο αυτό έχει τη ρίζα του πρώτα απ' όλα στη δική μας άσχημη αμυντική συμπεριφορά, και μετά στην τύχη, στην ψυχολογία, ή σε ότι άλλο θέλετε. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε τις αργές επιστροφές και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του δευτέρου ημίχρόνου, και θα καταλάβετε πάνω-κάτω πως φτάσαμε στο "80".
Ούτε βέβαια και στην άλλη πλευρά του γηπέδου τα πράγματα ήταν καλύτερα, με την έλλειψη συγκέντρωσης να είναι ξανά εμφανής και να αποτυπώνεται στα πάρα πολλά λάθη που μας στερούσαν επιθέσεις αλλά και έδιναν εύκολα καλάθια στο Λέοντα. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 26 (71-45), και δεν εμπεριέχει καμία δόση υπερβολής το γεγονός πως το τελικό σκορ είναι μάλλον κολακευτικό για τον Προφήτη, που με βάση τα όσα είδαμε μέσα στο γήπεδο θα μπορούσε να είχε χάσει με πολύ μεγαλύτερο σκορ. Μένει να δούμε αν σε αυτό το οριακό σημείο θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της ομάδας, που μέσα σ' όλα τ' άλλα έχει μπροστά της και δύσκολο πρόγραμμα. 
Μέτρια η διαιτησία των Κοτσώνη και Σαράντου.
ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 80-62 (16-13, 37-25, 57-43, 80-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοτσώνης, Σαράντου
ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. (Θ. Μεϊμάρογλου): Ζαμπέτας 2, Μαλτίδης 6(1), Βρυώνης 18(4), Σονίδης 7(2), Κραβαρίτης 9, Δημάκης 2, Γκααφάρ 4, Φελλάς 10(2), Καναρίδης, Νεόφυτος 10, Ρουμελιώτης, Καππής 12(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Μουστάκας 4(1), Μπανάι 2, Λεοντιάδης 8(2), Τριανταφύλλου 7(2), Ξετρίχης 6(2), Βουρνάς 3(1), Μαυράκης 5, Μπαμπάκος 16, Μυσιρλής, Ντάσκας Τ., Ντάσκας Φ. 3, Μαρής 8(1).