Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-64

O Προφήτης πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις του στο Μπραχάμι εναντίον του πανίσχυρου (και αήττητου  μέχρι τώρα) Αστέρα, έφτασε κοντά στην έκπληξη, αλλά εντέλει δεν τα κατάφερε.
Ο Αστέρας από την αρχή πήρε την πρωτοπορία στο σκορ, όχι όμως σε επίπεδα εφησυχασμού. Ο Προφήτης δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν και η διαφορά σχεδόν ποτέ δεν ξεπέρασε τους εφτά-οκτώ πόντους. Οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να καθαρίσουν το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, στο 28' έφτασαν στο +9 (45-36) όμως εκεί ο Προφήτης βρήκε δύο τρίποντα (στα οποία πάντως χθες έγινε κατάχρηση), με τη λήξη του δεκαλέπτου πήγε το σκορ στο 45-42 και η τέταρτη περίοδος έγινε θρίλερ. Ίσως στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξε ρόλο το ότι ο Προφήτης δεν μπόρεσε ποτέ να περάσει μπροστά και να κρατηθεί εκεί για λίγο, ώστε να μεταφέρει ακόμα μεγαλύτερο ψυχολογικό βάρος στους αντιπάλους. Δυόμιση λεπτά πριν το τέλος οι "κυανέρυθροι" έφτασαν πιο κοντά από ποτέ (57-56), αλλά η ομάδα του Ζερβουλάκου βρήκε άμεσα τις λύσεις, πήγε γρήγορα στο +7 (65-58) και κράτησε το ροζ φύλλο. Κουτρόπουλος και Αδράμης ήταν οι καταλύτες τις νίκης του Αστέρα, καθώς με τα μακρινά τους σουτ πλήγωναν συνεχώς τον Προφήτη σε στιγμές που προσπαθούσε να πλησιάσει. Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Μαυράκης και Βουρνάς. Καλή η διαιτησία της Μαργώνη, ο Αποστολίδης κι αυτός με σωστές αποφάσεις, αλλά και με δύο τραβηγμένες τεχνικές ποινές που μας χρέωσε, μία στον πάγκο μας και μία στον Μπαμπάκο. 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-64 (14-8, 32-24, 45-42, 72-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αποστολίδης, Μαργώνης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Π. Ζερβουλάκος): Μανίκας 2, Ταρανάς 7, Κουτρόπουλος 20(5), Κασσάνος 8, Αδράμης 18(3), Αποστολάκης 10, Κουντούρης, Λούκος, Χριστόπουλος 2, Παπαζαχαρίου, Δούβος 5.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Μουστάκας, Μαρής, Λεοντιάδης 3(1), Τριανταφύλλου 6(2), Ξετρίχης 9(3), Βουρνάς 17(2), Μαυράκης 20, Μπαμπάκος 3, Ντάσκας Φ. 6.