Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 68-67

Κρίμα κι άδικο για τον Προφήτη, που έκανε τεράστια προσπάθεια στη Σαλαμίνα, έχασε όμως τον αγώνα για μια λεπτομέρεια. Ίσως ένα άστοχο σουτ, μια λάθος πάσα, ένα χαμένο ριμπάουντ, αλλά εντέλει ένα αχρείαστο φάουλ στην εκπνοή που έστειλε τον Κούμενο στη γραμμή για να γράψει το τελικό σκορ με 1/2 βολές, σε ένα ματς με θεαματική, απρόβλεπτη, "τρελή" εξέλιξη.
Ο Προφήτης έκανε την καλύτερη του ως τώρα φετινή εμφάνιση στο νησί. Απέναντι σε μια από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας ήταν αισθητά βελτιωμένος στην άμυνα, παρότι είχε να λύσει πολλούς γρίφους στα ματς-απ και χρειάστηκε να ρισκάρει, αλλά και να θυσιάσει πράγματα προκειμένου να μπορέσει να προσαρμοστεί. Με τους Βουρνά και Ξετρίχη να κάνουν το καλό ματς που έψαχναν εδώ και καιρό και θετική έκπληξη από τον πάγκο τον μικρό Ντάσκα, η ομάδα μας κατάφερνε πάντα να μένει κοντά στο σκορ και μάλιστα στο 22' έδειχνε δυνατή, προηγούμενη με 30-38. Ακολούθησε το σύνηθες πια νεκρό διάστημα, αρχικά με σερί 10-0 του Τελαμώνα που παίρνοντας ορμή από το ζον-πρες σταδιακά πήρε τα πάνω του και με ηγέτη τον Νάννο πέρασε 58-50 στο 34'. Ο Προφήτης από κει και μετά τα έδωσε όλα για την ανατροπή, την πίστεψε, και την έκανε πράξη ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος και μάλιστα με απίθανο τρόπο, με κλέψιμο στην επαναφορά του Τελαμώνα και τρίποντο του κορυφαίου μας (23 πόντοι) Τριανταφύλλου από τα οχτώ μέτρα με ταμπλώ. Το σκορ έγινε 67-67, όμως το φινάλε του αγώνα έμελλε να γραφτεί όχι στην παράταση, αλλά στιγμές μετά, με  τον Ξετρίχη να κάνει απερίσκεπτο φάουλ μέσα στον γενικό χαμό που ακολούθησε και τον Κούμενο να γράφει το τελικό σκορ, ευστοχώντας στη δεύτερη από τις δύο βολές. Αυτοκτονία λοιπόν, σε μια ήττα που με τον τρόπο που ήρθε πόνεσε, όμως έστω κι έτσι μας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας, αναφορικά με την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, εν όψει και του σούπερ κρίσιμου αγώνα με τον Ερμή Αργυρούπολης στα Καμίνια. 60-40 έδρα η διαιτησία των Μπούκα και Σπυρόπουλου.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 68-67 (18-14, 30-33, 46-45, 68-67)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπούκας, Σπυρόπουλος
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Κ.Πούτος): Χρυσούλης 1, Νάννος 22(4), Δουνιάς 11(1), Τόμπρος Τ. 11, Μπουρβάνης 11, Τόμπρος Χ. 3, Κούμενος 6(1), Καρατζόγλου 3(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Μουστάκας 2, Τριανταφύλλου 23(6), Ξετρίχης 16(4), Βουρνάς 14(1), Μπαμπάκος 3, Ντάσκας Τ. 7, Ντάσκας Φ. 2, Μαρής.