Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 46-49

Μετά από συναρπαστικό ματς, ο Πορφύρας πέρασε νικηφόρα από το λόφο στο ντέρμπι των εφήβων, υποχρέωσε τον Προφήτη στην πρώτη του ήττα και παράλληλα έγινε φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. 
Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση και πολλά νεύρα μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ο Προφήτης ξεκίνησε δυνατά, αρχικά φάνηκε να έχει τον έλεγχο (19-13 στο 15') αλλά μετά κόλλησε στην επίθεση και ο Πορφύρας πήρε καθαρά το πάνω χέρι (22-31 στο 25'). Γρήγορα οι δύο ομάδες ξαναήρθαν κοντά (34-35 στο 31'), ο Προφήτης δύο λεπτά πριν το τέλος πέρασε με 45-44, έπαιζε όμως ήδη από ώρα αποδεκατισμένος λόγω φάουλ (Ντάσκας, Μπανάι) και τραυματισμών (Μουστάκας) και ο πιο ψύχραιμος στο φινάλε Πορφύρας πήρε το ροζ φύλλο. Συν τοις άλλοις, ο Προφήτης βρήκε ξανα μπροστά του και την αιώνια κατάρα του: Την απίστευτη αστοχία στις βολές, με 11/26...
Η αναμέτρηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, με αγωνία αλλά και όμορφο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες, είχε όμως κι έναν αρνητικό πρωταγωνιστή: Τον ρέφερι Γερουλάνο, που με τα σφυρίγματά του εκνεύρισε όλο τον κόσμο. Είχε μεν το ελαφρυντικό πως ήταν μόνος του σε ένα τόσο δύσκολο ματς, ήταν όμως φανερά εκτός κλίματος αγώνα και πολλές από τις αποφάσεις του ήταν αψυχολόγητες. 
Η σύνθεση του Προφήτη ήταν: Μουστάκας 19(3), Μπανάι 2, Μυσιρλής 1, Μπούζας 2, Κοντοζανης Γ. 5(1), Διγαλάκης 6, Ρίμπας 3(1), Ντάσκας 8, Κοντοζανής Μ..