Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 65-60

Χθες ήταν μια πολύ βροχερή μέρα, ο Προφήτης όμως κατάφερε να διώξει πολλά από τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί στον δικό του ουρανό, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, 65-60 τον Ο.Κ.Ε. στα Καμίνια.
Η ανάγκη για νίκη ήταν τεράστια και για τις δύο ομάδες που είχαν μπει στο πρωτάθλημα με 0-3 και καίγονταν για το ροζ φύλλο. Το σκορ είχε πολλές διακυμάνσεις, κάτι που προέκυψε κυρίως από τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Προφήτη, πράγμα που δυστυχώς επαναλαμβάνεται όλο και περισσότερο και τείνει να γίνει άσχημη συνήθεια. Στο πρώτο μέρος ο Προφήτης ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα και με καλό επιθετικά δεύτερο δεκάλεπτο πήγε στα αποδυτήρια στο +10, δείχνοντας να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση. Ξαφνικά όμως όλα αυτά άλλαξαν, η άμυνα από μπετόν έγινε σουρωτήρι, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν μακρινά σουτ και δεν ήθελε πολύ για να ξυπνήσουν οι εφιαλτικές μνήμες της προηγούμενης εβδομάδας με το Ελληνικό. Στο 29' ο Ο.Κ.Ε. ήταν μπροστά με πέντε (40-45) και το ματς είχε στραβώσει για τα καλά. Τον Προφήτη κράτησαν όρθιο οι σπουδαίοι χθες Μπαμπάκος και Τριανταφύλλου, που με προσωπικές ενέργειες και παλληκαρίσια καλάθια άρχικα διατήρησαν την επαφή με το σκορ και στη συνέχεια μας έδωσαν ξανά την πρωτοπορία. Η άμυνα με τη σειρά της επανήλθε στα φυσιολογικά, ο Προφήτης βρήκε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και πήγε στο τελευταίο κομμάτι του ματς με διαφορές 5-7 πόντων. Στο τέλος βέβαια δείξαμε και πάλι τάσεις αυτοχειρίας, με πολλές χαμένες βολές, ο Ο.Κ.Ε. πλησίασε μέχρι το 63-60 έχοντας και την κατοχή, εκεί όμως βγάλαμε καλή άμυνα (οι αντίπαλοι έκαναν λάθος) και μετά πιο ψύχραιμος από τη γραμμή ο Μουστάκας έκλεισε το σκορ και την υπόθεση νίκη.
Ήταν ένα κομβικό ματς για τον Προφήτη, που αν το έχανε θα έμπλεκε από νωρίς σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς εκτός των άλλων έχει μπροστά του και δύσκολο πρόγραμμα. Να σημειώσουμε πως απόντος του τραυματία (ρήξη συνδέσμων) Μεντή το βάρος της οργάνωσης επωμίστηκαν αποκλειστικά δύο 18ρηδες, ο Μαρής και ο Μπανάι, που μοιράστηκαν τη θέση του πλέι-μέικερ και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, ενώ την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της ομάδας πραγματοποίησε ο Ξετρίχης, που έδειξε κι αυτός ότι θα είναι μια ακόμα πολύτιμη λύση στην περιφέρεια.
Με πολλά λάθη (εκατέρωθεν) και χωρίς καλή συνεργασία (έπαιρνε συνεχώς ο ένας σφυρίγματα του άλλου) η διαιτησία των Ζαννίδη και Τζίκα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 65-60 (8-5, 30-20, 42-45, 65-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαννίδης, Τζίκας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Μουστάκας 5(1), Μπανάι 4, Λεοντιάδης 11(3), Τριανταφύλλου 13(2), Ξετρίχης 7(2), Βουρνάς 2, Μαυράκης 5, Μπαμπάκος 12, Ντάσκας Φ. 4, Μαρής 2.
Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Δ. Τσίκινας): Μπακογιάννης 6(2), Τηγάνης 14(2), Αντωνάρας 9, Χρήστου, Παπαχριστοδούλου 10, Ντάφας, Δασκαλάκης 10, Αρβανίτης 2, Λιώρης 9(2).