Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 71-62

Τίτλοι τέλους για τον Προφήτη, που αποχαιρετά τη Β' Κατηγορία με πολύ σκληρό τρόπο, μετά από ένα δραματικό πρωτάθλημα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Στη συγκλονιστική μάχη της παραμονής, ο Αετός Καλλιθέας ήταν τελικά αυτός που χαμογέλασε, παρά την ήττα του από τον Φοίνικα. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε το Φάληρο, είχαμε την προσοχή μας στραμμένη σε δύο γήπεδα, το Εθνικής Αντιστάσεως και τη Γούβα, περιμένοντας τα νέα που θα καθόριζαν και το δικό μας μέλλον. Τα μαντάτα από την Καλλιθέα ήταν ευχάριστα, με τον Φοίνικα να κερδίζει τον Αετό στο καλάθι, αλλά το φαρμάκι ήρθε από την Ελευσίνα, σε ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων που είχαν ήδη υποβιβαστεί, του ΟΚΕ και του Ελληνικού. Ο ΟΚΕ έχασε και δεν ήρθε στην ισοβαθμία μαζί με εμάς και τον Αετό, κάτι που αποδείχτηκε καταδικαστικό για τον Προφήτη και σωτήριο για τους Καλλιθεάτες, καθώς στην ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία ευνοούνταν ο Προφήτης. Την ίδια ώρα, αυτή που κλωτσούσε την πολύ μεγάλη ευκαιρία της ήταν η Γλυφάδα, που έχασε από τη Βουλιαγμένη στην έδρα της, ένα ματς που αν το έπαιρνε θα είχε σωθεί εκείνη.
Για τον δικό μας αγώνα δεν έχουμε να πούμε και πολλά, ο Προφήτης ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, που δίκαια ανεβαίνει κατηγορία. Το Φάληρο πήρε προβάδισμα από νωρίς και δεν κινδύνευσε σε καμία στιγμή, παρά τις προσπάθειες των παικτών μας.
Η επόμενη μέρα βρίσκει λοιπόν τον Προφήτη να επιστρέφει στη Γ' ΕΣΚΑΝΑ, μετά από τρία χρόνια στη Β'. Η χρονιά ήταν πολύ ψυχοφθόρα, η ομάδα με ένα -κακά τα ψέματα- υπολειπόμενο σε ποιότητα ρόστερ, έδωσε τεράστια μάχη, που όμως δεν δικαιώθηκε. Το ότι φτάσαμε να διεκδικούμε την παραμονή μέχρι την τελευταία αγωνιστική, σε πρωτάθλημα που έπεφταν πέντε, ίσως συνιστά και από μόνο του μια υπέρβαση. Κανένα παράπονο για τα παιδιά αυτά, που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, κερδίζοντας το σεβασμό και την αναγνώριση από ολόκληρη την κατηγορία. Αυτό βέβαια δεν αρκεί για να χρυσώσει το χάπι: Το ποτήρι του υποβιβασμού είναι πάντα πολύ πικρό, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το αύριο. Ένα αύριο που κάθε άλλο παρά σκοτεινό είναι, καθώς ο Προφήτης, που οφείλει να βγει δυνατότερος μέσα από τη δοκιμασία του, έχει να χτίσει πάνω στη σεζόν που μόλις τελείωσε, και που από κάθε άποψη ήταν "σχολείο" για όλους μας.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 71-62 (20-13, 38-28, 57-43, 71-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βουγιουκλάκης, Κοτσώνης
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Σ. Γαζής): Αλεφαντινός, Αλεξανδρόπουλος 7(1), Γεωργιάδης 1, Τσορμπατσίογλου 12(2), Αγαπητίδης 2, Αθανασούλας 18, Παγίδας, Μπόθος 13, Τριανταφυλλίδης 4, Τσιφτσής 9, Καμαριανός 5(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης 3, Λεοντιάδης, Ευσταθίου 10(1), Τριανταφύλλου 7(1), Σαράντης 23(2), Πιστιόλης 6, Κάτσικας 8, Βουρνάς 3, Μαρής, Μουστάκας, Ντάσκας 2, Μπούζας.