Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-51

Το πρώτο βήμα έγινε για τις γυναίκες μας, που μετά από σπουδαία εμφάνιση έσπασαν την έδρα της Ελευθερίας και έκαναν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.
Ψυχωμένος σήμερα ο Προφήτης, έπαιξε ακριβώς όπως έπρεπε για να πάρει το διπλό, σε μία έδρα που στην κανονική περίοδο είχε χάσει με 23 πόντους διαφορά. Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ νευρικές (λογικό), κατάσταση που όμως σίγουρα δεν χάλασε τον Προφήτη, που συνήθως βολεύεται περισσότερο στα κλειστά και χαμηλά σκορ, αλλά σημαντικότερο όλων πως το Μοσχάτο δεν μπόρεσε να κάνει το εκρηκτικό ξεκίνημα που συνήθως έχει, ειδικά στο γήπεδό του. Έτσι ο Προφήτης έμεινε αρχικά κοντά στο σκορ, μετά πήρε και το προβάδισμα, ενώ φαινόταν να έχει κάπως καλύτερο ρυθμό, τη στιγμή που η Ελευθερία δυσκολευόταν πολύ να βρει το δρόμο προς το καλάθι μας, έχοντας ως πρόσθετο πονοκέφαλο τα γρήγορα τρία φάουλ της Κακλέα. Το ημίχρονο έκλεισε 16-23, και ακολούθως ήρθε η αναμενόμενη αντίδραση της Ελευθερίας, που είδε την Κωνσταντίνου να αρχίζει να βρίσκει πόντους, προσπαθώντας να παρασύρει και τις υπόλοιπες. Το ματς έγινε αρκετά πιο σκληρό (μη σας ξεγελά το ψηλότερο σκορ), απέκτησε όμως και μια άγρια ομορφιά, με τις γηπεδούχες να πασχίζουν να προσπεράσουν, τον Προφήτη να αντιστέκεται, αλλά και τις δύο ομάδες να βάζουν μεγάλα σουτ, που έδιναν σκορ και ψυχολογία. Η Ελευθερία δεν πέρασε ποτέ μπροστά, παρότι τρεις φορές έφτασε στον πόντο. Με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου στο 38-39, αργότερα στο 43-44, και ένα λεπτό πριν το τέλος στο 46-47. Ο Προφήτης όμως είχε πάντοτε τις απαντήσεις, παίρνοντας τα μεγάλα κέρδη από την άμυνά του, που ειδικά όσο πηγαίναμε προς το τέλος ήταν όλο και καλύτερη, σε συνδυασμό με την υπεροχή μας στα ριμπάουντ. Έτσι ήρθε η σπουδαία νίκη, που για να έχει όμως αντίκρυσμα πρέπει να συνοδευτεί από ακόμη μία, στις δύο ευκαιρίες που θα έχουμε, με τη σειρά να μεταφέρεται στα Καμίνια την Τετάρτη. Άριστη η διαιτησία των Αντερριώτη και Ελευθερίου.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-51 (11-10, 16-23, 38-39, 48-51)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντερριώτης, Ελευθερίου
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα 9(2), Μούλτση 10(2), Ζαχαροπούλου 2, Τζέμη 8, Μάνου, Κωνσταντίνου 14(2), Χαλιβίδου 1, Ξεπαπαδέα 4, Μαυρίδου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 11, Δροσωτάκη 3, Βροχίδου Β. 15(1), Τηλεμάχου 7, Βροχίδου Σ. 7(2), Καψοκόλη, Λαουλάκου 2, Σπύρη, Γουλουμή 6, Σταθάκη, Ανυφαντάκη Ε..