Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ 47-54

Η υπόθεση παραμονή δυσκόλεψε πια πάρα πολύ για τον Προφήτη, που έχασε στα Καμίνια από τη Νίκαια και τώρα πρέπει να πάει σε δυο εβδομάδες στην Ελευσίνα για να παίξει την ύπαρξή του απέναντι στον ΟΚΕ.
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εφιαλτικό για τον Προφήτη, που για ένα δεκάλεπτο δεν είχε μπει στο γήπεδο. Τα ακατάπαυστα λάθη στην επίθεσή μας έδιναν εύκολα καλάθια στους Νικαιώτες, που στο 10' ήταν ήδη μπροστά 4-18, διαφορά που κράτησαν μέχρι το ημίχρονο (16-31) με την ομάδα μας να μη μπορεί να λειτουργήσει ούτε αμυντικά, αφήνοντας πολλά ξεμαρκάριστα σουτ, και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν σκορ από όλους σχεδόν τους παίκτες τους. Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη, με τον Προφήτη σταδιακά να βρίσκει τον ρυθμό του και να ροκανίζει τη διαφορά. Η Νίκαια την ίδια στιγμή είχε κολλήσει, ειδικά όσο διάστημα δεν ήταν μέσα ο Καρατζής, και μετά από υπερπροσπάθεια ήρθε η ισοφάριση, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, στο 47-47. O Προφήτης όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, έχασε το καθαρό του μυαλό και κάνοντας βιαστικές και κακές επιλογές στην επίθεση, δεν ξανασκόραρε στο υπόλοιπο του αγώνα. Αντίθετα η Νίκαια διατήρησε την ψυχραιμία της, και αφού στο 38' ξαναπροηγήθηκε με τον Καρατζή (47-49), στη συνέχεια από τη γραμμή των βολών έφτασε στην τελική διαφορά των επτά πόντων, που της δίνει αβαντάζ παραμονής.
Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ο Προφήτης ξαναβρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν πριν τα Χριστούγεννα, κάτω δηλαδή από τη γραμμή του υποβιβασμού. Τώρα το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω του Πάσχα, και αμέσως μετά πηγαίνουμε στην Ελευσίνα, σε έναν αγώνα χωρίς αύριο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ 47-54 (4-18, 16-31, 37-45, 47-54)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παυλόπουλος, Ιασωνίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης 1, Πιστιόλης, Ευσταθίου 12, Τριανταφύλλου 2, Σαράντης 12(1), Κάτσικας 6, Βουρνάς 4, Μουστάκας 3(1), Ντάσκας, Πατμανίδης 7.
Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ (Κ. Αράπης): Μαυρίδης 6(2), Καρατζής 24(2), Βελισσαράκος 3(1), Ντώνη 8(2), Ιωαννίδης 9, Μπάγιας 4, Παναγιωτόπουλος, Ρεπάνης, Δημακαρέας.