Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 35-49

Ισοφάριση στους ημιτελικούς, με την Ελευθερία να περνά από τα Καμίνια και να κάνει το 1-1, οδηγώντας τη σειρά σε τρίτο και τελευταίο ματς.
Το τελικό 35-49 είναι δίκαιο και απολύτως αντιπροσωπευτικό των όσων είδαμε σήμερα στο κλειστό. Θεωρητικά το άγχος θα έπρεπε να βαραίνει τις παίκτριες της Ελευθερίας, όμως η λαχτάρα της νίκης μάλλον "έπνιξε" τον Προφήτη, που ήταν κακός και στα σαράντα λεπτά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικό και για τους δύο (17-19), με συνεχιζόμενη αστοχία και λάθη. Στο δεύτερο εικοσάλεπτο όμως η Ελευθερία, "λύθηκε" με το δίδυμο Κωνσταντίνου-Κακλέα να ανεβαίνει, αλλά και παίκτρια-κλειδί την Μούλτση που έβαλε καθοριστικά σουτ. Ο Προφήτης έμεινε κοντά μέχρι το 29' (28-30), δεν είχε τύχη όμως, καθώς ήταν φανερά εγκλωβισμένος στην επίθεση, με τα συστήματα να βγαίνουν σπάνια και ότι καλό να προέρχεται από ατομικές ενέργειες. Έτσι η Ελευθερία, με σπουδαίο ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο και κορωνίδα δύο μεγάλα τρίποντα (Μούλτση-Κακλέα), πέρασε 29-42 στο 34' και "καθάρισε" το ματς. Καλή η διαιτησία από Αντωνιάδη και Τεφτίκη, τα όποια λάθη ήταν μοιρασμένα και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.
Τώρα η σειρά επιστρέφει στο Μοσχάτο, σε τρίτο και τελευταίο ματς που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο των τελικών, με το πρώτο να έχει πάει ήδη προς Μπραχάμι, μετά το (δύσκολο πάντως) 2-0 της Δάφνης επί του Φοίνικα. Η Ελευθερία ξανάγινε το αφεντικό της σειράς, αφού παίζει στην έδρα της, ενώ επανέκτησε και την ψυχολογία της, τη στιγμή που ο Προφήτης καλείται αρχικά να αποφορτιστεί, ώστε να πάει την Κυριακή όσο πιο έτοιμος και να επαναλάβει το πολύ δύσκολο κατόρθωμα του πρώτου αγώνα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 35-49 (5-8, 17-19, 28-32, 35-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνιάδης, Τεφτίκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 3, Βλάμη 3, Βροχίδου Β. 5, Τηλεμάχου 12(2), Βροχίδου Σ. 3(1), Καψοκόλη, Λαουλάκου 3(1), Σπύρη 2, Μουσούλη, Γουλουμή 4, Ανυφαντάκη Ε..
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα 15(2), Μούλτση 7(1), Ζαχαροπούλου 3, Τζέμη 4, Μάνου, Κωνσταντίνου 14(2), Χαλιβίδου 2, Ξεπαπαδέα 4, Μαυρίδου.