Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ 2-2

H ισοπαλία με τον ΑΣ Ποντίων στο ΣΕΦ κράτησε το Προφήτη μέσα στη ζώνη τον πλέι-οφ, επιτρέποντας του παράλληλα να κρατάει την τύχη στα χέρια του με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Το τελικό 2-2 δεν είναι κακό αποτέλεσμα, ειδικά αν δούμε το πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, με την ομάδα μας να μένει δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά και να βγάζει σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Το ματς άναψε από πολύ νωρίς, με τους Πόντιους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 4' με τον Κουρτίδη, μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή μας. Ο Προφήτης θέλοντας και μη βγήκε μπροστά για να ψάξει το γκολ, μέχρι το ημίχρονο όμως δεν μπόρεσε να το πετύχει, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, ένα σουτ του Χ. Τσάδαρη που έβγαλαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί και ένα τετ-α-τετ του Γκούρι που σταμάτησε ο Παναγιωτόπουλος, ενώ και οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πολύ μεγάλη στιγμή, με τον Ντέρτζιο να περνάει και τον Σπαχίου, αλλά από πλάγια θέση να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Προφήτης μπήκε δυνατά και στην επανάληψη, και ευτύχησε να ισοφαρίσει γρήγορα, με τον Άγγο να γίνεται αποδέκτης της κεφαλιάς-πάσας του Τσιριγώτη και να πλασάρει ψύχραιμα. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν ξανά λίγο αργότερα, όταν ο Κυρίτσης είδε (σωστά) την δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα από πίσω και κάπως έτσι η ορμή του Προφήτη ανακόπηκε, για να ακολουθήσει ένα καλό διάστημα για τους Πόντιους. Το 1-2 ήρθε όμως με άδικο τρόπο, σε ένα γκολ από φανερή θέση οφ-σάιντ, με τον Κουρτίδη ξανά, να σπρώχνει από τη γραμμή τη μπάλα στα δίχτυα, τη στιγμή που δεν καλυπτόταν από κανέναν. Ο επόπτης Μπαλαχούτης έχασε τη φάση, ο Μιχελής φοβήθηκε να το πάρει πάνω του και με τον τρόπο αυτό οι Πόντιοι πήραν και πάλι το προβάδισμα. Ο Προφήτης κυνήγησε και πάλι το γκολ, και τη λύση έδωσε τελικά ο πολύ δραστήριος  σήμερα Τσιριγώτης, που κέρδισε πέναλτι τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, το εκτέλεσε ο ίδιος και ευστόχησε γράφοντας τον επίλογο του ματς. Ένα πέναλτι από αυτά που λες "είναι-δεν είναι" και στον καταλογισμό του οποίου σίγουρα μέτρησε και η φάση του δεύτερου γκολ των Πόντιων. Μ' αυτά και μ' αυτά πάντως ήρθε η ισοπαλία, που σε τελική ανάλυση ήταν σίγουρα και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα και αφήνει και τις δύο ομάδες "μισο-ικανοποιημένες", αφού ναι μεν έμειναν μέσα στη ζώνη των μπαράζ, δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν το μεγάλο βήμα για την είσοδό τους σε αυτά.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ 2-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μιχελής (Μπαλαχούτης, Καρφής)
ΣΚΟΡΕΡ: 50' Άγγος, 86' (πεν.) Τσιριγώτης - 4', 67' Κουρτίδης
ΑΠΟΒΟΛΗ: 57' Κυρίτσης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Πενταρβάνης): Σπαχίου, Μανσούρ, Τσάδαρης Χ., Τσάδαρης Α., Βισβίκης, Ευγενείας (82' Ασπρούλης), Αλαϊμπέι (78' Τσάκωνας), Κυρίτσης, Άγγος, Τσιριγώτης, Γκούρι (90' Μασρί).
ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ (Γ.Ματθαίου): Παναγιωτόπουλος, Καραπετσάνης, Πολυχρονάκης, Λυγκώνης, Χάλαρης, Δημητρίου, Ντέρτζιο, Θωμαΐδης (70' Παπαδόπουλος), Τσέρος (29' Παπαγεωργίου), Κουρτίδης, Πρωτόπαπας.