Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-56

Λίγο έλειψε να την πατήσει σήμερα ο Προφήτης κόντρα στο Ελληνικό, ευτυχώς όμως στο παλιό αεροδρόμιο δεν ήρθε η απότομη προσγείωση για την ομάδα μας, που εξακολουθεί να κρατά την τύχη της στα χέρια της.
Το Ελληνικό, παρότι εδώ και καιρό δεν διατηρεί ελπίδες παραμονής, παλεύει όλα του τα παιχνίδια, κάτι που έκανε και σήμερα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αμυντικά κενά που παρουσίασε σήμερα (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) ο Προφήτης, κατάφερνε να είναι πάντα κοντά στο σκορ, και από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά να έχει την περισσότερη ώρα το προβάδισμα. Η ομάδα μας είχε σε παραγωγική μέρα τους Καψοκόλη και Ντάσκα, που μαζί σημείωσαν περισσότερους από τους μισούς μας πόντους, όμως η έλλειψη συγκέντρωσης δυσκόλευε τη ζωή μας. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν διαδρόμους ακόμα και μέσα στην καρδιά της άμυνας μας, αλλά και ελεύθερα σουτ, τα οποία πολλές φορές αξιοποιούσαν. Και καθώς η αναμέτρηση κυλούσε μέσα στο άγχος, τη λύση μας έδωσε σε μεγάλο βαθμό η άμυνα ζώνης, που επιστρατεύτηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και εγκλώβισε τους αντιπάλους μας, αν και δεν ησυχάσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν και το τρίποντο του (κορυφαίου του Ελληνικού) Μιχαηλίδη δεν βρήκε στόχο και οριστικοποιήθηκε έτσι μια δια πυρός και σιδήρου νίκη για τον Προφήτη.
Οι διαιτητές άφησαν πολύ τις επαφές, όμως το ίδιο έκαναν και για τις δύο πλευρές, οπότε δε μπορούμε να πούμε πως αδικήθηκε κάποιος.
Βλέποντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας, καταλαβαίνουμε πόσο θα κόστιζε σήμερα ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Η κατάσταση στην κατηγορία εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ ρευστή, με οκτώ ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών και να προσπαθούν να αποφύγουν τις τρεις εναπομείνασες θέσεις που οδηγούν στη Γ' (Ρέντης και Ελληνικό έχουν ήδη υποβιβαστεί). Οι ισορροπίες αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική, το ενδιαφέρον θα παραμείνει σίγουρα μέχρι το φινάλε, ενώ πάρα πολλά θα κριθούν και στις ισοβαθμίες.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-56 (14-17, 27-26, 42-41, 53-56)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρουμελιώτης, Λαζόγκα
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Σ. Νικολαΐδης): Καρασούλος, Παντελάκης 7, Ζηνέλης 4, Λεβαδίτης 5(1), Παπαμαρινόπουλος 4, Κολοτούρος 6(2), Θεολογίτης 2, Γκιουρτσίδης 7(1), Μαρόπουλος 2, Μιχαηλίδης 16(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης 17, Ευσταθίου 6, Τριανταφύλλου 7(1), Σαράντης 5(1), Πιστιόλης 3, Κάτσικας 2, Βουρνάς 2, Πατμανίδης 2, Ντάσκας 12.

---Mε την ευκαιρία, ο Α.Ο.Π.Η. συγχαίρει το φίλο σωματείο του Ελληνικού για την πρόσφατη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος στις γυναίκες, και εύχεται ανάλογη επιτυχία και στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Δεν ξεχνάμε εξάλλου πως την ομάδα στελεχώνουν και δύο παιδιά από τα σπλάχνα του Προφήτη, ο βοηθός προπονητής Γιώργος Παντελάκης και η αθλήτρια Άννα Ρουμπελάκη.