Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-52

Μια πιθανολογούμενη ήττα στο Σαλπέας θα ήταν από αυτές που λέμε "εντός προγράμματος", τελικά όμως ήρθε με έναν τρόπο που μας αφήνει πολύ πικρή γεύση, καθώς ο Προφήτης έφτασε μια ανάσα μακριά από ένα σπουδαίο διπλό, που όμως δεν ήρθε.
Το ματς κρίθηκε με μία εύστοχη βολή του Γιώργου Δεβεζόγλου, 4" πριν το τέλος. Στα προηγούμενα σαράντα λεπτά οι δύο ομάδες έδωσαν μια πολύ μεγάλη μάχη, σε ένα χορταστικό ματς με πολλές ανατροπές και δραματικό φινάλε. Ο Φοίνικας μπήκε πιο δυνατά, και με τον Προφήτη να έχει χαμηλά ποσοστά και να χάνει τους παίκτες του στην άμυνα ήταν ήδη μπροστά στο 6' με 12-4. Όταν βρήκαμε την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωσή μας, φέραμε τον αγώνα στα μέτρα μας και καταφέραμε να κλείσουμε το ημίχρονο στο καλάθι (26-24). Το ματς είχε πάει πολύ στη δύναμη, κάτι που συνήθως βολεύει του Προφήτη, ο οποίος έχει μάθει να παίζει έτσι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, όμως το "ξύλο" κάτω από τα καλάθια, που είχε μεγάλο κέρδος για εμάς τον περιορισμό του Ρέππα (έμεινε στους 4 π.), έκρυβε τους κινδύνους κάποιων ελεύθερων περιφερειακών σουτ, που στη ροή του ματς αποδείχτηκαν καθοριστικά. Έτσι λοιπόν, και ενώ οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο στο Χ (43-43), ο Φοίνικας βρήκε δύο τρίποντα-καρμπόν (από την ίδια θέση, τη γωνία), με τους Αγγελόπουλο και Καραντανά, και πέρασε 49-43 στο 37'. Ο Προφήτης δεν το άφησε, έδειξε τεράστιο πείσμα, και φάνηκε να αγγίζει τη νίκη, όταν 40" πριν το τέλος ο Τριανταφύλλου, επίσης με τρίποντο από τη γωνία, έκανε το 49-50. Στα 22" νέο τρίποντο και νέα εναλλαγή συναισθημάτων, με τον Αγγελόπουλο (παίκτη-κλειδί σήμερα για τους γηπεδούχους) να γράφει (από την κορυφή αυτή τη φορά) το 52-50. Ο Ποτουλίδης έδωσε εντολή για φάουλ, ο Πατμανίδης στα 18" ήταν ψύχραιμος (52-52), όμως στην τελευταία επίθεση του Φοίνικα ο Δεβεζόγλου σε ντράιβ κέρδισε φάουλ, βάζοντας τη μία βολή (την πρώτη), και στο λίγο χρόνο που απέμενε δεν προλάβαμε να εκδηλώσουμε σοβαρή επίθεση. Έτσι οι συμπολίτες πανηγύρισαν τη νίκη, που τους κρατάει στο κόλπο της ανόδου, ενώ ο Προφήτης έμεινε με τη στεναχώρια μιας μεγάλης χαμένης ευκαιρίας. Πολύ καλή η διαιτησία από Ορφανό και Αργυρούδη.
Ο Προφήτης κρατάει από το ματς αυτό την πολύ καλή του παρουσία, τη στιγμή που έχει μπροστά του έναν ακόμα "τελικό", υποδεχόμενος την Προοδευτική στα Καμίνια. Ευχόμαστε στους φίλους μας από τον Φοίνικα καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και ευόδωση των αγωνιστικών τους στόχων.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-52 (17-12, 26-24, 41-39, 53-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ορφανός, Αργυρούδης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Χ. Πουτουλίδης): Δανασής 2, Αγγελόπουλος 13(3), Γιαννακής 3(1), Δεβεζόγλου 14(2), Ρέππας 4, Καραντανάς 5(1), Συριανός, Γεράνιος 1, Θωμάς 11(1), Πεφάνης, Κορούνης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης, Ευσταθίου 4, Τριανταφύλλου 6(2), Σαράντης 19(4), Πιστιόλης 3, Κάτσικας 2, Καρανδρέας, Μουστάκας, Ντάσκας 6, Πατμανίδης 12(2).