Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 1-0

Μπαίνοντας σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο του ΣΕΦ, είδαμε με έκπληξη τον Σπαχίου να προθερμαίνεται φορώντας τη φανέλα με το "11". Κι αν η επιλογή του κόουτς Ιωαννίδη να ξεκινήσει με τον συνηθισμένο του τερματοφύλακα στην κορυφή της επίθεσης μοιάζει παράδοξη, πόσο πιο απίθανο μπορεί να είναι το γεγονός πως ο Φώτης αποδείχθηκε και ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης;
Όλα αυτά σε έναν αγώνα που έκλεισε τον πρώτο γύρο και έδωσε στον Προφήτη τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα", καθώς την ίδια στιγμή οι δύο μέχρι πρότινος ισόβαθμοί μας, Νίκη Ρέντη και Σαλαμινομάχοι, έχαναν βαθμούς στα δικά τους ματς. Το γκολ που έκρινε τη δική μας αναμέτρηση ήρθε στο 24', όταν μετά τη σέντρα του Αλλαϊμπέι από δεξία ο Σπαχίου έδειξε πως μπορεί να χρησιμοποιεί το κεφάλι του το ίδιο καλά με τα χέρια του. Στο υπόλοιπο του αγώνα, τόσο πριν όσο και μετά το γκολ, ο Προφήτης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις περισσότερες φάσεις, χωρίς πάντως να καταφέρει να πετύχει άλλο γκολ, που θα τον απήλλασσε εντελώς από το άγχος. Ο Παννεαπολικός (με τον Βαγγέλη Κώττο να ντεμπουτάρει στον πάγκο του) προσπάθησε να βγει μπροστά στο τελευταίο εικοσάλεπτο, είχε κι αυτός μια-δυο καλές στιγμές, δε μπόρεσε όμως να πετύχει κάτι ουσιαστικό, με τον Προφήτη να επιβεβαιώνει το παράσημο της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος, αφήνοντας τους Νεαπολίτες "άσφαιρους" για πρώτη φορά στο φετινό μαραθώνιο, δείγμα κι αυτό της δυναμικής που εκπέμπει φέτος η καλή μας αμυντική λειτουργία.
Πρώτος γύρος τέλος λοιπόν, ο Προφήτης είναι πάντα μέσα στους στόχους, από την άλλη εβδομάδα όμως μπαίνει σε μια κρίσιμη αγωνιστική περίοδο, αρχής γενομένης από το μεγάλο ματς με τα Αστέρια στη Δραπετσώνα την άλλη βδομάδα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 1-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φυλακούρης (Γεωργακόπουλος, Σινιοράκης)
ΣΚΟΡΕΡ: 24' Σπαχίου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β.Ιωαννίδης): Αμερικάνος, Αλλαϊμπέι, Κυρτίδης, Τσάδαρης Α., Βοστάνης, Βισβίκης, Τσάδαρης Χ. (54' Βρουλιδάκης), Ευγενείας, Άγγος (70' Μασρί), Σταματέλλος, Σπαχίου (78' Θωμάκος).
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ (Β. Κώττος): Οικονόμου, Παπαχαρίσης, Μπολώτης, Προδρομίδης, Παυλόπουλος (84' Αλαφούζος), Πετρόγκωνας, Ντρέτσα, Χανδρινός, Καλαγκιάς, Μιρτεζάι, Ιμβριώτης (73' Καραμαλίκης).