Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε η νέα χρονιά για τον Προφήτη. Στο πρώτο επίσημο του '14 για τον Όμιλο, η ποδοσφαιρική ομάδα πήρε τρίποντο-χρυσάφι μέσα στη Δραπετσώνα επί του ΑΣ Ποντίων και διατηρήθηκε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με πλασέ στο 72ο λεπτό ο Ηλίας Σταματέλλος, αφού πρώτα πέρασε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται συμπαγείς αμυντικά και να μην αφήνουν χώρους στους αντιπάλους. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το ματς ήταν κακό, καθώς υπήρξε ρυθμός, και η εναλλασόμενη υπεροχή στον χώρο του κέντρου έδινε την πρωτοβουλία των κινήσεων πότε στον Προφήτη και πότε στους Πόντιους. Οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες μας ήταν στις αρχές των δύο ημιχρόνων με πρωταγωνιστή αυτόν που έμελλε να χριστεί σκόρερ, τον Σταματέλλο: Μια κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στο πρώτο, που μπλόκαρε ο Παναγιωτόπουλος και ένα σουτ από κοντά άουτ στο δεύτερο. Όσο περνούσε η ώρα και οι καλές στιγμές παρουσιάζονταν όλο και πιο σπάνια για τους δύο αντιπάλους, το ματς φαινόταν πως πήγαινε για "μισό-μηδέν", και τελικά επωφελήθηκε ο Προφήτης που έδειξε περισσότερη υπομονή και έψαξε το γκολ περισσότερο. Εξαργύρωσε έτσι για μια ακόμη αγωνιστική την καλή μας λειτουργία στα μετόπισθεν, που δε διαταράχθηκε ούτε από την αλλαγή προσώπου στα στόπερ, με τον Α. Τσάδαρη να παίρνει φανέλα βασικού δίπλα στον Ασπρούλη και τους δυο τους να συνεργάζονται χωρίς πρόβλημα. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Σκαλτσής.
ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκαλτσής (Σινιοράκης, Κοτζαμανίδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 72' Σταματέλλος
ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ (Γ. Ματθαίου): Παναγιωτόπουλος, Καραπετσάνης, Πολυχρονάκης, Γούτης, Χάλαρης, Λύγκος (78' Σιάγκας), Μακρυγιάννης, Θωμαΐδης (46' Παπαγεωργίου), Τσέρος, Κουρτίδης (61' Ρηνιώτης), Πρωτόπαππας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Αλλαϊμπέι, Κυρτίδης, Ασπρούλης, Βισβίκης, Τσάδαρης Α., Ευγενείας (81' Γεωργακάκος), Τσάδαρης Χ., Σταματέλλος, Βοστάνης (65'Βρουλιδάκης), Γκούρι (51' Άγγος).