Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-69

Δεν καταθέτει τα όπλα ο Προφήτης, που έμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής μετά το σημερινό του "διπλό" (το πρώτο για φέτος), επί της Ε.Α. Νικαίας στην παράταση.
Σήμερα το βράδυ στο Σελεπίτσαρι η ομάδα έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα, σε ένα συγκλονιστικό σαρανταπεντάλεπτο, στο οποίο η μία ανατροπή διαδεχόταν την άλλη και κρίθηκε από ένα καλάθι του νεαρού Πατμανίδη είκοσι δεύτερα πριν το τέλος της παράτασης.
Ο Προφήτης μπήκε συγκεντρωμένος, είχε γενικά το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, όμως από το 9' και μετά, και με αφετηρία ένα λάθος σφύριγμα που έφερε και μία τεχνική ποινή, η Νίκαια πήρε τα ηνία του αγώνα. Δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει, αν και στο 22' ο Προφήτης έδειχνε να χάνει την επαφή του με το σκορ, έχοντας μείνει δέκα πόντους πίσω (37-27). Εκεί ακριβώς ήρθε και η αφύπνιση για τους παίκτες μας, που επανέφεραν την άμυνα σε υψηλά επίπεδα, και με σωστές επιλογές έκλεισαν σιγά-σιγά το σκορ, για να περάσουν μπροστά με 41-44 στο 28'. Η Νίκαια αντέδρασε (49-46), όμως και πάλι ο Προφήτης είχε τις λύσεις, για να φτάσει στο 37' να προηγείται με 52-58. Οι γηπεδούχοι όμως εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη μας και ισοφάρισαν σε 58-58, χάνοντας μάλιστα και την τελευταία επίθεσή τους, με τον Παναγιωτόπουλο. Στην παράταση η Νίκαια, έχοντας και καλύτερη ψυχολογία, έδειχνε να καθαρίζει το ματς όταν προηγήθηκε 66-60 δυόμιση πριν το τέλος. Στο υπόλοιπο όμως ο Προφήτης έβγαλε πολύ μεγάλες άμυνες, δεχόμενος μόλις μία βολή, ενώ στην επίθεση είχε το καθαρό μυαλό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το μόνο που έλειπε από το δράμα ήταν ένας ήρωας, που τελικά βρέθηκε στο πρόσωπο του Πατμανίδη. Είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε τον κεντρικό διάδρομο και τελείωσε τη φάση γράφοντας το 67-69, αυτό δηλαδή που θα ήταν και το τελικό σκορ, με τη Νίκαια να χάνει δεύτερη ευκαιρία (η πρώτη στην κανονική διάρκεια), αυτή τη φορά με τον Βελισσαράκο. Από το δεύτερο ημίχρονο και μετά πολύ καλή η διαιτησία από Σιώκα και Γαβριήλ (έκαναν κάποια λάθη στο πρώτο), ενώ μεγάλη συμπαράσταση υπήρξε από τους αρκετούς φίλους του Προφήτη που βρέθηκαν στο κλειστό, μεταξύ αυτών και μερικές πρωτοεμφανιζόμενες όμορφες παρουσίες, που αποδείχτηκαν και γούρικες!
Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-69 (17-14, 30-25, 46-46, 58-58 κ.α., 67-69)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σιώκας, Γαβριήλ
Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ (Κ. Αράπης): Μαστρογεωργίου 13, Μπάγιας, Βελισσαράκος 11(2), Ντώνη 5(1), Ιωαννίδης 13, Μυλωνόπουλος, Παναγιωτόπουλος 12(2), Καρτζόγλου 3(1), Ρεπάνης 10(1), Γαλίτης, Δημακαρέας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Σαράντης 18(2), Τριανταφύλλου 8(2), Ευσταθίου 14, Μαλτίδης, Βουρνάς 6, Καψοκόλης 10, Κάτσικας 5, Καραϊσκάκης, Πατμανίδης 8, Ντάσκας, Μουστάκας.