Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 47-48

Θρίλερ στο τοπικό ντέρμπι των Καμινίων. Ο πολύ κακός σήμερα Προφήτης έπαιξε με τη φωτιά, ευτυχώς όμως δεν κάηκε και πήρε μια πολύτιμη νίκη, που κατά πάσα πιθανότητα θα την "κουβαλήσει" και στη δεύτερη φάση.
Οι Κυρίαρχοι παρουσιάστηκαν απόλυτα διαβασμένοι, έχοντας για κινητήριο μοχλό την έξοχη Αράμπαλη, που όταν δε σκόραρε έφτιαχνε για τις συμπαίκτριες της. Το 10-2 του πέμπτου λεπτού προμήνυε πως ο Προφήτης δε θα είχε εύκολο βράδυ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μάλλον το χειρότερο μας για φέτος: Αμυντικά παραπαίαμε, ενώ στην επίθεση χάναμε συνεχώς εύκολα καλάθια και ελεύθερες βολές. Ο μόνος λόγος που οι Κυρίαρχοι δεν ξέφυγαν περισσότερο από το 28-25 ήταν πως τουλάχιστον βάλαμε κάποια τρίποντα με τις δύο Βροχίδου. Μικρή (αλλά όχι θεαματική) η βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο, περισσότερο γιατί κάπως προσπαθήσαμε στην άμυνα και παλέψαμε στα ριμπάουντ. Ειδικά μετά το πολύ δυνατό καμπανάκι του 34-26 στο 23' αποφασίσαμε να μπούμε στο γήπεδο. Επιθετικά, τα μακρινά σουτ ήταν ξανά αυτά που μας κράτησαν όρθιους. Δύο καθοριστικά τρίποντα έβαλε η Λαουλάκου, και στο 38-40 του 33' ήρθε το πρώτο μας προβάδισμα. Το δεύτερο ήταν ενάμιση λεπτό πριν το τέλος (42-44), και πάλι από το τρίποντο, αυτή τη φορά με τη Μουσούλη. Πλην όμως οι Κυρίαρχοι απάντησαν άμεσα με τον ίδιο τρόπο, με την πολύ καλή σήμερα Τσίρμπα. Η Τηλεμάχου με δύο βολές έκανε το 45-46, και μετά βγάλαμε δύο πολύ καλές άμυνες, έχοντας ισάριθμα κλεψίματα. Εν τω μεταξύ Τηλεμάχου και Δροσωτάκη είχαν από 1/2 βολές και στα δέκα δευτερόλεπτα ο Προφήτης κέρδιζε 45-48. Ούτε εκεί τελείωσε όμως το θρίλερ, καθώς αντί το φάουλ να γίνει χαμηλά έγινε στο τρίποντο, πάνω στην Καμπόλη, με δύο δεύτερα στο ρολόι. Η τελευταία έβαλε τις δύο πρώτες βολές, έχασε όμως την τρίτη και δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση, με την Τηλεμάχου να μαζεύει το τελευταίο ριμπάουντ. Κάπως έτσι ο Προφήτης γλύτωσε, απέναντι σε μια πολύ καλή και μαχητική ομάδα, που έφτασε μια ανάσα από το να κερδίσει τόσο εμάς όσο και τη Δάφνη, και θα είναι κρίμα να μην πετύχει σε αυτήν την πρώτη φάση έστω μια νίκη απέναντι σε κάποια ομάδα από τις τρεις πρωτοπόρες του γκρουπ. Πολύ σωστή η διαιτησία του Μητρόπουλου, με αρκετά λάθη ο Χριστοδουλάκης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγώνας αυτός έκλεισε ένα απίθανο τετραήμερο για τα χρώματα του Προφήτη. Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή τα τρία "μεγάλα" μας τμήματα έδωσαν ντέρμπι, που όλα κρίθηκαν κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, και όλα με νικητή τον Προφήτη! Μπράβο στους αθλητές και τις αθλήτριες μας, γιατί τέτοιες νίκες απαιτούν ψυχή, αλλά ο ένας που ήταν παρών και στα τρία ματς κινδυνεύει να μην κάνει Χριστούγεννα...
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 47-48 (14-7, 28-25, 38-38, 47-48)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μητρόπουλος, Χριστοδουλάκος
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Δ. Ζαχαρίας): Καρακλή 3(1), Κοτσώνη, Τσίρμπα 11(1), Αράμπαλη 15, Αραμπατζή 7, Καμπόλη 4, Σωτηροπούλου 5, Θεοφίλου, Πεφάνη 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη, Δροσωτάκη 6, Βροχίδου Β. 6(1), Τηλεμάχου 12, Βροχίδου Σ. 9(3), Καψοκόλη, Λαουλάκου 6(2), Γουλουμή, Μουσούλη 5(1), Ανυφαντάκη Μ. 4.