Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-47

Τεράστιο διπλό για τον Προφήτη σήμερα στο "Σαλπέας". Η ομάδα μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους, πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη, που την υποθηκεύει και για τη δεύτερη φάση, στην προσπάθεια που θα γίνει τότε για ένα καλό πλασάρισμα.
Αν θέλαμε να σταχυολογήσουμε τα στοιχεία που μας έδωσαν το ροζ φύλλο, θα έπρεπε (και πάλι) να βάλουμε πάνω-πάνω την άμυνα. Άλλωστε πως αλλιώς να κερδίσεις ένα εκτός έδρας ντέρμπι, στο οποίο τελειώνεις με 33 (!) λάθη; Η άμυνα είχε τις απαντήσεις, βασικά περιορίζοντας τις δύο σκόρερ του Φοίνικα, Γκριτζά και Βράκα, αλλά και τις ψηλές της ομάδας του Λαγοπόδη. Αποτέλεσμα ήταν παρά το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων ο Προφήτης να μένει κοντά στο πρώτο ημίχρονο, με καλύτερη σε αυτό το διάστημα τη Λαουλάκου, και να παίρνει το προβάδισμα χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Με μεγάλες επιθετικές βοήθειες από τη Β. Βροχίδου (που έπαιξε τραυματίας) το σκορ έγινε 22-27 και 24-30, και μέχρι το 37' ο Προφήτης, παρά τα ασταμάτητα λάθη του, φαινόταν να έχει καλύτερο ρυθμό πηγαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο με 34-40, με τον Χλιαουτάκη να έχει βρει την παίκτρια-κλειδί στο πρόσωπο της Μ. Ανυφαντάκη. Στο 39' ο Φοίνικας (που σχεδόν και στα σαράντα λεπτά έπαιζε ζον-πρες σε όλο το γήπεδο) έφτασε στο καλάθι (40-42), αλλά στην πιο κρίσιμη επίθεση του Προφήτη η Τηλεμάχου έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο από τη γωνία (39" πριν το τέλος) υπογράφοντας έτσι τη νίκη μας. Μια νίκη που ήταν η πρώτη φετινή σε ντέρμπι πρωταθλήματος, σε ένα γήπεδο όπου είχαμε κερδίσει και πέρσι, ξανά με δραματικό τρόπο, και απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε πως είναι και φέτος ένα πολύ ισχυρό σύνολο, που οπωσδήποτε θα πρωταγωνιστήσει και πάλι. Άριστη η διαιτησία των δύο Αθηναίων, Κονταράτου και Τσουραπά.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-47 (12-11, 22-20, 30-34, 42-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κονταράτος, Τσουραπάς
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. (Δ. Λαγοπόδης): Γκριτζά 9, Λιβανού 3(1), Μάναλη 6, Σπυριδωνίδου 4, Μανουρά, Αρχοντάκη 3, Τουρνατζή 1, Καρανάσιου 6, Βράκα 10.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 3, Δροσωτάκη 8, Βροχίδου Β. 11(2), Τηλεμάχου 3(1), Βροχίδου Σ. 1, Σπύρη, Λαουλάκου 7(1), Καρελά 4, Μουσούλη, Ανυφαντάκη Μ. 10, Ανυφαντάκη Ε..