Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ 2-1

Πολύ μεγάλο ματς σήμερα στο ΣΕΦ. Ο Προφήτης θριάμβευσε με 2-1 του Φαληρικού στο ντέρμπι κορυφής της Β' Κατηγορίας και θα κάνει χαρούμενες γιορτές στα πάνω κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου της βαθμολογίας. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, ο Προφήτης πήρε τη νίκη με τον Σταματέλλο να σκοράρει στο 93', σε ένα απίθανο φινάλε που έσπασε καρδιές.
Ο Φαληρικός έκανε ιδανικό ξεκίνημα, σκοράροντας πριν καν συμπληρωθούν τριάντα δευτερόλεπτα αγώνα. Με τους αμυντικούς μας απλώς να κοιτάνε, ο Λαγούδης εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα από δεξιά και άνοιξε το σκορ με πλασέ στην κίνηση μέσα από την μικρή μας περιοχή. Η ψυχρολουσία αρχικά επηρέασε τους παίκτες μας, που για 25'-30' πελαγοδρομούσαν στο γήπεδο δίνοντας κατοχή και χώρο στους φιλοξενούμενους. Ο Προφήτης άρχισε να γίνεται κάπως απειλητικός μετά το ημίωρο και μετά από μια-δυο επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, βρήκε την ισοφάριση μέσα από μια στημένη φάση, με το κεφάλι του Ασπρούλη ίσα-ίσα να αγγίζει τη μπάλα στο φάουλ του Ευγενεία από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά, στέλνοντας τη στα δίχτυα. Το 1-1 αποτυπώνει ένα ωραίο πρώτο ημίχρονο, σίγουρα όμως ασύγκριτο με το θυελλώδες δεύτερο, στο οποίο είδαμε τις δύο ομάδες να παίζουν μπαλάρα και να κυνηγούν με πάθος τη νίκη. Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, με το απίστευτο φινάλε και τις καρδιές μας να φεύγουν από τη θέση τους δύο φορές μέσα σε μισό λεπτό. Στο 92' ο Μπαρλής έφυγε ολομόναχος στην πλάτη της άμυνάς μας, μπήκε στην περιοχή όμως πλάσαρε άτσαλα, και ούτε μισό λεπτό μετά στην ίδια θέση βρέθηκε ο Σταματέλλος, που δε χαρίστηκε και έδωσε στον Προφήτη το πανάκριβο τρίποντο. Το υπόλοιπο σαρανταπεντάλεπτο μπορεί να μην είχε γκολ, είχε όμως χορταστικό θέαμα. Ο Φαληρικός είχε δύο δοκάρια: Το ένα (με τον Κουτσουναμέντο) μέρος μιας "άχαστης" τριπλής ευκαιρίας στο 70' και το άλλο σε ένα "πονηρό" μακρινό φάουλ του Σταυράκογλου στο 86'. Ενδιάμεσα είχε και ο Προφήτης δύο δοκάρια, μόνο που ήταν σε συσκευασία του ένος! Μετά από πολύ όμορφο συνδυασμό μας ο Χ. Τσάδαρης σούταρε από θέση μέσα αριστερά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό σίδερο, μετά στο δεξί και έφυγε μακριά. Οι τρεις αυτές φάσεις ήταν μόνο ένα μικρό μέρος από το γαϊτανάκι των χαμένων εκατέρωθεν ευκαιριών, που αριθμητικά ήταν περισσότερες ίσως για τον Φαληρικό, και ανέδειξαν σε κορυφαίες φυσιογνωμίες της αναμέτρησης τους δύο τερματοφύλακες, ειδικά δε τον δικό μας, Σπαχίου, που πραγματοποίησε σωρεία μεγάλων επεμβάσεων. Πέρα απ' ότι έγινε κοντά στις δύο περιοχές, ο αγώνας είχε ρυθμό, ένταση, δύναμη, τη μπάλα πάνω-κάτω και ότι άλλο συνθέτει το κλισέ "διαφήμιση του ποδοσφαίρου".
Ποιο είναι το ζητούμενο τώρα για τον Προφήτη; Η σταθερότητα ίσως, και σίγουρα η σοβαρότητα παντού. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει πολύ μεγάλη ώθηση στην ομάδα, και αν αποφευχθούν στην πορεία του πρωταθλήματος γκέλες όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας όλα είναι πιθανά και στα δικά μας χέρια (ή μάλλον πόδια)...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωαννίδης (Κοντιζάς, Τζιλήρης)
ΣΚΟΡΕΡ: 37' Ασπρούλης, 93' Σταματέλλος - 1' Λαγούδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ: Σπαχίου, Μανσούρ (34' Σταματέλλος), Κυρτίδης, Ασπρούλης, Βισβίκης, Θωμάκος, Τσάδαρης Χ., Ευγενείας (65' Τσάδαρης Α.), Βρουλιδάκης, Βοστάνης (88' Τσιριγώτης), Αλλαϊμπέι.
ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ: Σταυράκογλου Α., Καραμάνογλου, Γεωργόπουλος (46' Μπαρλής), Κιουράνης, Μεγαλοοικονόμου, Μαλλιαρός, Λεουτσάκος, Πιπεριάς, Κουτσουναμέντος, Σταυράκογλου Ε., Λαγούδης.