Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-56

Η Βουλιαγμένη βγήκε νικήτρια από τον σημερινό αγώνα ύπαρξης στο κλειστό της Βάρης. Η νίκη της με 67-56 άφησε τον Προφήτη μόνο τελευταίο στη βαθμολογία και το μονοπάτι της παραμονής είναι πια πολύ δύσβατο για την ομάδα μας.
Ο Προφήτης ξεκίνησε καλά, με τον Σαράντη να είναι ζεστός, γρήγορα όμως η Βουλιαγμένη προσάρμοσε τα μαρκαρίσματά της και ισορρόπησε την κατάσταση, για να κλείσει το ημίχρονο με +5 (32-27) την ώρα που ο Προφήτης έχανε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο έφερε τους γηπεδούχους μπροστά με 42-28 στο 23', πριν ο Προφήτης απαντήσει με δικό του καλό σερί για το 44-42 του 27'. Η ανατροπή όμως έμεινε μισή, αφού δε μπορέσαμε σε κανένα σημείο να βρούμε αντίδοτο στο high-low που έπαιζαν ο Γιαννούλης με τον Ντεροχονεσιάν και η διαφορά έγινε και πάλι διψήφια στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου. Ο Προφήτης προσπάθησε να επιστρέψει, στο 37' πήγε το σκορ στο 61-55, χωρίς όμως να ξαναμπεί ποτέ ουσιαστικά στη διεκδίκηση της νίκης.
Η διαφορά των δύο ομάδων διαμορφώθηκε εν πολλοίς χάρη στην υπεροπλία της Βουλιαγμένης κοντά στο καλάθι. Ο Γιαννούλης, πέρα από τη δεδομένη υπεροχή του σε ύψος, τεχνική και δύναμη, αντιμετωπίστηκε με υπερβολικό σεβασμό από τους δύο Αθηναίους διαιτητές (Σελληνά και Τεφτίκη), και απόλαυσε μεγάλη ασυλία, καθώς δε σφυρίχθηκε ούτε μία φορά τρία δευτερόλεπτα, καίτοι μόνιμα εγκατεστημένος μέσα στη ρακέτα μας. Εκτός αυτού επέδειξε και συμπεριφορά που κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε πρώην διεθνή αθλητή. Οι συνεχιζόμενες άθλιες βρισιές προς τους παίκτες μας δεν ήταν τίποτα μπροστά στη δολοφονική αγκωνιά στο πρόσωπο του Κάτσικα λίγο πριν το τέλος. Οι διαιτητές δε σφύριξαν ούτε καν φάουλ και ο Σελληνάς μας δικαιολογήθηκε ότι ο Κάτσικας είναι πιο κοντός και το πρόσωπο του φτάνει στον αγκώνα του Γιαννούλη!
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-56 (14-15, 32-27, 55-46, 67-56)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σελληνάς, Τεφτίκης
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Γ. Ασλανίδης): Σκουζής 6(2), Γιαννούλης 22, Παππάς, Μαρακάκης 2, Καλούδης 4, Μάρας, Ντεροχονεσιάν 27(1), Γεωργιάδης, Πολίτης 2, Γιτόπουλος 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Λεοντιάδης 1, Τριανταφύλλου 8(2), Ευσταθίου 9, Κάτσικας, Βουρνάς 7(1), Σαράντης 15(5), Πιστιόλης 5, Μουστάκας 2, Ντάσκας 4, Πατμανίδης 5(1).