Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 66-58

Ο Προφήτης πάλεψε πολύ σκληρά για την υπέρβαση σήμερα στο Καραμπίνη, καρδιοχτύπησε τον δεύτερο της βαθμολογίας, έμεινε όμως μόνο με τη μισή χαρά, αυτή της καλής εμφάνισης. Σε κάθε περίπτωση, αποδείχτηκε η αγωνιστική πρόοδος της ομάδας, κάτι που γίνεται εμφανές αν συγκρίνουμε το σημερινό ματς με την κυπελλική αναμέτρηση των Καμινίων, ένα μήνα πριν, όταν και χάσαμε με 27 πόντους διαφορά.
Ο Προφήτης προκειμένου να έχει ελπίδες για κάτι καλό, μπήκε με σκοπό να πάει το σκορ όσο γινόταν πιο χαμηλά. Κάτι τέτοιο προϋπέθετε τον περιορισμό των δύο βασικών σκόρερ του Παννεαπολικού, του Δαλμυρά και του Αντιπάτη. Πάνω σε αυτούς τους δύο πήγαμε πολύ καλά, όμως ο κόουτς Κανδύλης ευτύχησε να βρει λύσεις από τους Συρόγλου και Λουκή, που με τα μακρινά τους σουτ έδωσαν ώθηση στην ομάδα τους, καταστρέφοντας το αμυντικό πλάνο του Προφήτη. Έτσι οι Νεαπολίτες άρχισαν να φτιάχνουν σιγά-σιγά μια διαφορά, που από τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά περιστρεφόταν γύρω από τους δέκα πόντους. Δεν ξέφυγε περισσότερο όμως, και ο Προφήτης, που επιθετικά είχε σε πολύ καλή μέρα τον Βουρνά, επιχείρησε να πλησιάσει στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως ο Παννεαπολικός βρήκε τις λύσεις, με τον Συρόγλου να συνεπικουρείται από τη ρέφερι Αρφαρά, που με τα σφυρίγματα προκάλεσε την οργή παικτών και προπονητών μας. Κάπως έτσι το σκορ στο 33' έγινε  58-41, όμως ούτε εκεί ο Προφήτης το παράτησε και με ένα σπουδαίο δικό του διάστημα έφτασε πολύ κοντά, 58-52 στο 37' και 62-58 στα 45 δευτερόλεπτα. Εκεί όμως ήρθε μια πολύ κακή επίθεσή μας, που δε μας επέτρεψε να πλησιάσουμε περισσότερο, και το ματς τέλειωσε μετά τις εύστοχες βολές των παικτών του Παννεαπολικού.
Πάμε και στη διαιτησία. Η Αρφαρά μέχρι το 30΄ ήταν εξοργιστική, σφύριζε απροκάλυπτα Παννεαπολικό. Ειδικά στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε ένα απίστευτο ρεσιτάλ, που έκανε ακόμα και τους πιο ήρεμους εξ ημών να αγανακτήσουν. Αντίθετα ο Αυγερινός ήταν άριστος, παίζοντας ένα κρυστάλλινο πενήντα-πενήντα.
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 66-58 (16-11, 35-27, 56-39, 66-58)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρφαρά, Αυγερινός
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ (Θ. Κανδύλης): Συρόγλου 18(3), Λουκής 13(3), Αντιπάτης 6, Αντωνουσάκης, Ρίπης 12, Δαλμυράς 9(1), Θεοδωρικάκος 4, Αντωνόπουλος, Παραδιάς, Παππάς 2, Ζήσης 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Λεοντιάδης 3(1), Κάτσικας 2, Ευσταθίου 10, Τριανταφύλλου 3(1), Βουρνάς 16, Σαράντης 10(2), Καψοκόλης 1, Καρανδρέας 4, Μπερδεμπές 7(1), Πατμανίδης 2.