Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ 2-1

Σε ένα κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος παιχνίδι, ο Προφήτης έδειξε χαρακτήρα και νίκησε τους ισχυρούς Σαλαμινομάχους με 2-1 στο ΣΕΦ, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ στα τελευταία λεπτά.
Η ομάδα του λόφου έκανε την καλύτερη της ίσως εμφάνιση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά ούτε και σήμερα ηρεμήσαμε, με το φάσμα μιας ακόμη εντός έδρας αποτυχίας να πλανιέται για ώρα πάνω από το ΣΕΦ. Τελικά ο Προφήτης βρήκε σήμερα το δικό του ήρωα στο πρόσωπο του Χρήστου Τσάδαρη, που μπήκε αλλαγή και σημείωσε και τα δύο μας τέρματα, σε ένα απόγευμα που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο.
Τα δεδομένα του ματς διαταράχθηκαν πολύ γρήγορα, καθώς οι Σαλαμινομάχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα, με τον Λεκάκη να μην αφήνει ανεκμετάλλευτη την ασυνεννοησία της άμυνας μας, που κατέληξε σε δώρο για εκείνον και του επέτρεψε να σημειώσει ένα πολύ εύκολο γκολ σε κενή εστία. Το 0-1 επέτεινε την ούτως ή άλλως δεδομένη επιθυμία του Προφήτη να είναι επιθετικός, και το πρώτο του μεγάλο κέρδος στο παιχνίδι ήταν η αποβολή του Σαμπάνη (28'), που ως τελευταίος αμυντικός ανέτρεψε τον Σταματέλλο και είδε την κόκκινη κάρτα του Καρυοφύλλη. Τόσο πριν, όσο και μετά, ο Προφήτης είχε φάσεις για ισοφάριση, σκόνταφτε όμως πότε στις καλές αντιδράσεις του (πρώην δικού μας) γκολκίπερ Μέμπελι και πότε στη δική του επιπολαιότητα στα τελειώματα. Από την πλευρά τους οι Σαλαμινομάχοι στο διάστημα αυτό, και ειδικά μέχρι την αποβολή, είχαν τις δικές τους ευκαιρίες, αφού δεν έδειξαν διάθεση να ταμπουρωθούν, παρά το γρήγορο προβάδισμά τους. Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο ο Προφήτης συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία και να πιέζει όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα. Το θετικό είναι πως αυτό γινόταν με τη μπάλα κάτω και όχι με γιόμες, και έτσι έστω και αργά η ανταμοιβή ήρθε, με τον Τσάδαρη στο τελευταίο τέταρτο να μπαίνει στα παπούτσια των επιθετικών και να γυρίζει το ματς: Πρώτα στο 75', αν και το μισό γκολ ανήκει σε ένα κανονικό επιθετικό, τον Σταματέλλο, που έκανε το πλασέ πριν προλάβει ο Τσάδαρης και σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, και μετά στο 81', σε ένα παλληκαρίσιο γκολ όλο δικό του, πηδώντας ψηλότερα από όλους στο κόρνερ του Τσιρτσίκου στο δεύτερο δοκάρι και στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του Μέμπελι. Ήταν μια υπέροχη, όσο και απρόσμενη (λόγω του ασυνήθιστου σκόρερ) εξέλιξη σε ένα ματς που βάσει συνολικής απόδοσης ο Προφήτης άξιζε να το κερδίσει, και που εκτός των άλλων τον φέρνει και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικο του Φαληρικού, που σήμερα "στραβοπάτησε".
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρυοφύλλης (Κουρομιχελάκης, Κιούσης)
ΣΚΟΡΕΡ: 75', 81' Τσάδαρης - 14' Λεκάκης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 28' Σαμπάνης, 91' Καπάι
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Αλλαϊμπέι, Κυρτίδης, Βοστάνης, Άγγος, Βισβίκης, Γκούρι (30' Αναστασόπουλος, 67' Τσάδαρης), Ευγενείας (64' Ασπρούλης), Κίσσας, Τσιρτσίκος, Σταματέλλος.
ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ (Γ. Σταμπουλής): Μέμπελι, Σαμπάνης, Κουτσομπέης, Γκίνης, Καπάι, Λιγνός, Τρικαμηνάς, Παπαδημητρίου (86' Μαρούδης), Νυφάκος (15' Μονιός), Λαμπρινός, Λεκάκης.