Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. 50-65

Ο Φοίνικας πέρασε νικηφόρα από τα Καμίνια, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν Προφήτη που πάλεψε αλλά και πάλι δεν είχε το κάτι παραπάνω που θα του έφερνε το πρώτο ροζ φύλλο.
Ο Φοίνικας είναι οπωσδήποτε μια πολύ ισχυρή ομάδα, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύεται από το 0-3 με το οποίο ήρθε στο κλειστό μας. Ο Προφήτης κατάφερε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του, και με σωστές επιλογές και δυνατή άμυνα προηγήθηκε με 10-2 στο τέταρτο λεπτό. Δε κατάφερε όμως να επενδύσει πάνω στο καλό του ξεκίνημα, ο Φοίνικας προσάρμοσε γρήγορα το παιχνίδι του, η διαφορά εξανεμίστηκε και πριν βγει το ημίχρονο οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί ολοκληρωτικά, με τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν διψήφιες διαφορές. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Προφήτης έδειξε και πάλι σφυγμό, όμως κάποια σουτ ψυχολογίας δεν μπήκαν και ο Φοίνικας αρχικά διαφύλαξε, και στη συνέχεια μεγένθυνε το προβάδισμά του, που στην τέταρτη περίοδο "εικοσάρισε". 
Ο Προφήτης σήμερα εμφανίστηκε με διάθεση, που όμως δεν έφτανε απέναντι σε μια σαφώς ανώτερη ποιοτικά ομάδα. Επιθετικά ήμασταν κάπως βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, αλλά ο Φοίνικας στις όποιες καλές στιγμές μας είχε πάντα τις απαντήσεις, είτε με τον Ρέππα μέσα από τη ρακέτα, είτε με τον Συριανό από την περιφέρεια, παίρνοντας έτσι τη νίκη που ευελπιστεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την βαθμολογική του ανάκαμψη. Μια τέτοια νίκη που ψάχνουμε εμείς... Μέτρια η διαιτησία από Ζακεστίδη και Φάκωνα. Με λάθη περισσότερο στα φάουλ που έδιναν, ή σε αυτά που δεν έδιναν.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. 50-65 (14-20, 22-34, 37-53, 50-65)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζακεστίδης, Φάκωνας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Κάτσικας 12, Ευσταθίου 6, Μαλτίδης. Τριανταφύλλου 5(1), Βουρνάς 5(1), Πιστιόλης 5(1), Καψοκόλης 2, Καρανδρέας 2, Μπερδεμπές, Μουστάκας, Ντάσκας, Πατμανίδης 13.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. (Χ. Πουτουλίδης): Ραλλάκης, Παπαηλίου, Γιαννακής 6(2), Δεβεζόγλου 7(1), Ρέππας 11, Καραντανάς 11, Συριανός 10(2), Γεράνιος 2, Θωμάς 9(1), Πεφάνης 3(1), Κορούνης 6.