Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ 2-0

Έστω κι αν δεν έπαιξε καλά, έστω κι αν χρειάστηκε τη βοήθεια των αντιπάλων (το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ), έστω κι αν στο τέλος πήγε να μας... στείλει, η ποδοσφαιρική ομάδα πήρε το τρίποντο κόντρα στον ΑΟΚ Φαλήρου (που μέχρι σήμερα ήταν αήττητος), και καθώς ο βαθμολογικός πίνακας αρχίζει με το πέρασμα των αγωνιστικών να παίρνει μια πιο σταθερή μορφή, δείχνει πως θα βρίσκεται και φέτος στο γκρουπ των πρωτοπόρων ομάδων.
Η αλήθεια λοιπόν είναι πως ο Προφήτης δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης σήμερα. Είναι όμως το ίδιο σημαντικό ακόμα και στις κακές του μέρες να παίρνει αυτό που ζητάει, ειδικά όταν παίζει μέσα στο ΣΕΦ. Αυτή που πήρε καλό βαθμό σήμερα ήταν η ανασταλτική λειτουργία, στηριζόμενη σε μια αξιόπιστη αμυντική τετράδα και τον 16χρονο τερματοφύλακα Αμερικάνο να εμπνέει και πάλι εμπιστοσύνη. Εξάλλου, το μόλις ένα γκολ παθητικό στα τρία πρώτα ματς υποδηλώνει πως και φέτος η άμυνα θα είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα μας. Μετά από ένα καλό πρώτο τέταρτο, που υπήρχε αρκετή κινητικότητα, ο ρυθμός έπεσε και η ομάδα του λόφου εμφάνισε προβλήματα στην κυκλοφορία, οπότε αρχίσαμε να βλέπουμε ένα παιχνίδι λαθών που διεξαγόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου. Βούτυρο στο ψωμί του Φαλήρου δηλαδή, που είχε σαν πρώτο στόχο το "μηδέν" παθητικό και μετά οτιδήποτε άλλο. Τα δεδομένα τελικά άλλαξαν στο 44', χάρη σε ένα απρόοπτο γεγονός, ευεργέτημα όμως για τον Προφήτη. Σε ένα φαινομενικά ακίνδυνο φάουλ-γέμισμα του Τσιρτσίκου, ο Σιάκουλης πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Σαλομίδη. Στη συνέχεια ο Προφήτης προσπάθησε για το δεύτερο γκολ, που συνέχισε όμως να ψάχνει με ανορθόδοξο τρόπο, παρότι δεν είχε πια το άγχος του να σκοράρει. Ένα ακόμη λάθος των αντιπάλων (χέρι του Τσέκουρα μέσα στην περιοχή) πήγε να καθαρίσει το ματς, όμως στη μονομαχία της άσπρης βούλας (63') ο Σαλομίδης νίκησε τον Ευγενεία και το 1-0 παρέμεινε. Σιγά-σιγά ο ΑΟΚΦ άρχισε να ψάχνει την ισοφάριση, και στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε ιδιαίτερα πιεστικός, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στο 89', όταν ο Νέρβιν πρόλαβε τον Αμερικάνο στην έξοδο, όμως η κεφαλιά του κατέληξε αργά και σαδιστικά δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, και ενώ οι αντίπαλοι ήταν όλοι μπροστά, βγάλαμε αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε ιδανικά ο Γιαλελής, υπογράφοντας το τελικό σκορ. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Σκαλτσής.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ 2-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκαλτσής (Ντινιωτάκης, Σουγκλάκος)
ΣΚΟΡΕΡ: 44' Σιάκουλης (αυτ.), 90' Γιαλελής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Αμερικάνος, Αλλαϊμπέι, Τσάδαρης, Βοστάνης (78' Βρουλιδάκης), Ασπρούλης, Βισβίκης, Άγγος, Γκούρι, Κίσσας (47' Σταματέλλος), Τσιρτσίκος, Ευγενείας (72' Γιαλελής).
ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ: Σαλομίδης, Ανδρώνης (38' Κώτσης), Καρανίκας, Τσέκουρας, Σιάκουλης, Ελευθεράκης, Νέρβιν, Σπανόπουλος, Σπηλιωτόπουλος (67' Κάραβος),  Κωστάκης (77' Κυριακάκης), Χατζής.