Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΩΤΕΑΣ Β.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 75-47

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας και ο Προφήτης δεν απέφυγε τη βαριά ήττα από τον πολύ ισχυρό Πρωτέα, παρότι για μεγάλο διάστημα έκανε φιλότιμη προσπάθεια και μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μέσα στο ματς. Δυστυχώς όμως το πολύ κακό τελευταίο δεκάλεπτο, απόρροια ίσως της απογοήτευσης όταν φάνηκε πια ότι η αναμέτρηση κλείδωνε στον "άσο", "μουντζούρωσε" την καλή εικόνα που είχε ο Προφήτης για 25 τουλάχιστον αγωνιστικά λεπτά.
Η μεγάλη ευστοχία των γηπεδούχων στα περιφερειακά σουτ ήταν αυτή που τους έδωσε τη νίκη, και φαίνεται πως με τόσους καλούς σουτέρ μαζεμένους (Καπώνης, Πεφάνης, Κονδύλης, Σίμος), ο κόουτς Μανουσέλης πρέπει ήδη να νιώθει ασφάλεια για να στηρίξει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Ο Προφήτης από την άλλη κατάφερε να περιορίσει το σκοράρισμα των αντιπάλων ψηλών, έχασε όμως κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο εμφάνισε και έντονο επιθετικό πρόβλημα. Ο Πρωτέας μπήκε στο ματς με σκοπό να "πνίξει" τον Προφήτη στο ζον πρες στα 4/4 του γηπέδου. Οι δικοί μας όμως αντέδρασαν σωστά και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, προηγούμενοι στο 4' με σκορ 2-8. Τα γάλατα έσφιξαν όταν ο Πρωτέας άρχισε να βάζει τα μακρινά σουτ, και η διαφορά έφυγε στους έντεκα, 30-19 στο 14'. Ο Προφήτης πάντως συνέχιζε να παλεύει, δεν άφησε τη διαφορά (τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο) να φύγει περισσότερο, και με τον Τριανταφύλλου να μπαίνει ζεστός στην επανάληψη, έφερε το ματς στο -5 (41-36 στο 23'). Μέχρι εκεί ήταν όμως, καθώς όταν ο Πρωτέας έκανε 6-0 και έφερε τη διαφορά πάλι σε διψήφια επίπεδα, οι παίκτες μας δεν είχαν άλλες δυνάμεις και σταδιακά "παράτησαν" το ματς, για να φτάσουμε σε ένα τελικό χάντικαπ 28 πόντων, που φυσικά δε μας κολακεύει, αλλά όπως παραδέχτηκαν και οι άνθρωποι του Πρωτέα δεν αντικατοπτρίζει επακριβώς την εικόνα του παιχνιδιού. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Ζακεστίδη και Γαρίνη, κάποια μικρά λαθάκια σε τέτοια ματς συγχωρούνται. Για τον Προφήτη τα σπουδαία έρχονται την άλλη εβδομάδα, όταν θα υποδεχτούμε τον Ρέντη στα Καμίνια, σε ένα κλασσικό πια πειραϊκό ντέρμπι, που φέτος όμως έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με τις δύο ομάδες να μάχονται για τον ίδιο στόχο, αυτόν της παραμονής. Πριν απ' αυτό όμως, μεσολαβεί τη Δευτέρα ο αγώνας κυπέλλου με τον Παννεαπολικό, πάλι στα Καμίνια.
ΠΡΩΤΕΑΣ Β.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 75-47 (21-13, 39-30, 52-41, 75-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζακεστίδης, Γαρίνη
ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Μ. Μανουσέλης): Καπώνης 10(2), Σίμος 9(1), Γεώργαρος 8, Κονδύλης 11(3), Σφυρής, Αθηνιώτης 9(1), Κοκαλιάς 6, Βαρδαβάς 9, Θώδης, Γάργαλης 3, Πεφάνης 5(1), Πέτσας 5.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Κάτσικας 2, Φάββας 3, Ευσταθίου 10, Πιστιόλης 8, Καψοκόλης, Τριανταφύλλου 12(4), Καραϊσκάκης, Μπερδεμπές 8, Ντάσκας 4, Μπουζούκας.