Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. 53-48

Σπουδαία κυπελλική πρόκριση για την γυναικεία ομάδα, που στο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης φάσης επιβλήθηκε 53-48 της Δάφνης στα Καμίνια.
Η Δάφνη, αν και ήρθε στον Πειραιά με σημαντικές απουσίες (Μανώλη, Πιτσάκη, Αργυροπούλου), παραμένει μια πολύ δυνατή ομάδα, και εκμεταλλευόμενη το υπέρμετρο και ολοφάνερο άγχος των δικών μας, έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα, 0-10 και 2-14, με κινητήριο μοχλό την Τσιφτελή, που σπλίταρε και έβρισκε ελεύθερα σουτ για τις συμπαίκτριές της. Τα δεδομένα άλλαξαν με την είσοδο της Τηλεμάχου και της Β. Βροχίδου, που ξεκόλλησαν τον Προφήτη παρασύροντας και τις υπόλοιπες. Έτσι η διαφορά έκλεισε γρήγορα (13-14) και στο 16' (20-19) πήραμε το πρώτο μας προβάδισμα. Από τότε δεν κοιτάξαμε ξανά πίσω, παρότι το ματς συνέχιζε να είναι κλειστό και η Δάφνη ήταν πάντοτε απειλητική. Στο τρίτο δεκάλεπτο η μικρή Βροχίδου ακολούθησε το ρυθμό της αδερφής της, και με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα που έβαλε, έστειλε τον Προφήτη ακόμη πιο ξεκάθαρα μπροστά (38-30 στο 27'). Η Δάφνη ούτε εκεί το παράτησε, προσπάθησε ως το φινάλε, αλλά τελικά ο Προφήτης, αν και ήταν πολύ άστοχος στις βολές (οι παλιές συνήθειες δεν ξεχνιούνται), έπαιξε τις άμυνες που έπρεπε, πήρε και τα αμυντικά ριμπάουντ, φτάνοντας με τον τρόπο αυτό στο ροζ φύλλο. Από την ομάδα μας ξεχώρισαν επιθετικά οι Τηλεμάχου και Β. Βροχίδου, αμυντικά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά όλες, ενώ η Δάφνη είχε για κορυφαία την Τσιφτελή και καλή την Α. Παπακωνσταντίνου, αλλά περιορισμένες στην καλή μας άμυνα τις Μαγιντόμπε και Χατζόγλου. Σωστή η διαιτησία των Δελαγραμμάτικα και Αλεβίζου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. 53-48 (7-14, 25-22, 43-40, 53-48)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελαγραμμάτικας, Αλεβίζος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 5, Δροσωτάκη 1, Βροχίδου Β. 17(2), Τηλεμάχου 13, Βροχίδου Σ. 8(2), Καψοκόλη 4, Λαουλάκου 3(1), Ζαρκαδούλα, Γουλουμή, Μουσούλη 1, Αμανατίδη 1.
ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. (Α. Μπουμπούς): Τσιφτελή 20(1), Καλογεροπούλου, Μαγιντόμπε 7, Μικεδάκη 5(1), Χατζόγλου 8(1), Γιαννακοπούλου, Παπακωνσταντίνου Β., Παπακωνσταντίνου Α. 8.