Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΤΕΡΨΙΘΕΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-46

Ο Προφήτης των σημαντικών καλοκαιρινών αλλαγών είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ερωτηματικό, ακόμα και για όσους βρίσκονται μέσα στην ομάδα. Το πρώτο δείγμα γραφής όμως ήταν ιδιαιτέρα ενθαρρυντικό, αφού σήμερα στο νέο κλειστό της Γλυφάδας διαπιστώσαμε πως η ανανέωση αφορά μόνο πρόσωπα, και όχι αγωνιστικό πλάνο ή φιλοσοφία.
Η νίκη-πρόκριση στην τρίτη φάση του κυπέλλου, ήρθε με τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή της άμυνας, όπως εξάλλου φαίνεται και στο τελικό σκορ. Χαρακτηριστικό της κλειστής αναμέτρησης, πως κανείς από τους παίκτες, και των δύο ομάδων, δεν ήταν διψήφιος. Ο Προφήτης κατάφερε σε όλο σχεδόν το ματς να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, παίζοντας σε φουλ ένταση στην άμυνα, με πολλές δυνατές μονομαχίες, που συνήθως ήταν δικές μας κερδισμένες μπάλες, είτε μέσα από κλεψίματα, είτε μέσα από ριμπάουντ. Κι όμως η αρχή ήταν δύσκολη. Στις τρεις πρώτες μας άμυνες δεχτήκαμε σε όλες καλάθι και το 7-0 προϊδέαζε για στεναχώριες. Τελικά μόλις οι παίκτες μας βρήκαν τι έπρεπε να κάνουν μέσα στο γήπεδο, έκοψαν τη φόρα των γηπεδούχων και πέρασαν μπροστά με 14-18 στο 15'. Όταν μάλιστα βρήκαμε και το τρίποντο, φτιάξαμε μερικές καλές διαφορές. (19-27, 29-38). Η Τερψιθέα έφτασε μέχρι τον πόντο (37-38 στο 34'), όμως εκεί δε χάσαμε την αυτοκυριαρχία μας, και μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο με σκορ 39-44, κάναμε ότι έπρεπε για να κρατήσουμε τη νίκη.
Μια πρόκριση στο κύπελλο προφανώς και δε σημαίνει πολλά πράγματα, όμως τα σπουδαία για τον Προφήτη είναι πως η ομάδα έδειξε πως και φέτος έχει μέταλλο, και σίγουρα θα παλέψει πολύ σκληρά για να κερδίσει ότι της αναλογεί μέσα στο γήπεδο. Στα πολύ θετικά επίσης και η ομοψυχία που είδαμε σήμερα, με τον πάγκο να μετέχει ενεργά και να ενθαρρύνει σε κάθε φάση όσους ήταν μέσα. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Μαραβέλια-Αρφαρά.
ΤΕΡΨΙΘΕΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-46 (12-10, 19-22, 31-38, 42-46)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαραβέλιας, Αρφαρά
ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Κ. Λαμπρόπουλος): Σταυρίδης 4, Κυριακίδης 2, Κονιδάρης 7, Κουρής 6(2), Νικολάκης 7(1), Μπουγάτσος 6, Παπαγιαννόπουλος, Μαρκόπουλος 7, Τζίμης Β. 1, Αρώνης 2, Τζίμης Ν., Μηντζαρίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Κάτσικας 8, Φάββας 8(1), Ευσταθίου 2, Πιστιόλης 8, Καψοκόλης 2, Τριανταφύλλου 5(1), Καραϊσκάκης, Μπερδεμπές 8, Μουστάκας 3(1), Ντάσκας 2.