Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 27-50

Δεκατέσσερα χρόνια είχαν να βρεθούν σε φάιναλ-φορ κυπέλλου οι γυναίκες μας, και φέτος, μετά τη νίκη με 27-50 επί του Φάρου στο Κερατσίνι, ο Προφήτης θα δώσει ξανά το παρών στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Προηγήθηκε μια αρκετά επίπονη διαδικασία, με τρεις αγώνες μέσα σε επτά μέρες. Ο σημερινός προημιτελικός στην Ιχθυόσκαλα έκρυβε οπωσδήποτε πολλούς κινδύνους, όμως η ομάδα  μας παρουσιάστηκε όπως έπρεπε και δεν άφησε ελπίδες στις γηπεδούχες. Η άμυνά μας ήταν και πάλι το δυνατό μας σημείο. Ο Προφήτης μπήκε από την αρχή σοβαρός και συγκεντρωμένος, και πάνω στο 0-10 του έβδομου λεπτού έχτισε την επικράτησή του. Ο Φάρος, παρότι πάλεψε, δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Προφήτη να είναι σταθερά καλός πίσω, ενώ επιθετικά ακουμπούσε με ασφάλεια στις ψηλές του, με τη Βλάμη να έχει σπουδαία απόδοση, ειδικά στο ξεκίνημα, και τις Τηλεμάχου, Δροσωτάκη να ακολουθούν. Έτσι από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και μετά η διαφορά παγιώθηκε γύρω στους είκοσι πόντους και εκεί έμεινε μέχρι το τέλος. Καλή η διαιτησία του Μαραβέλια, με λάθη ο Αργύρης.
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 27-50 (2-14, 12-25, 19-43, 27-50)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαραβέλιας, Αγγελής
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Κ. Μελέτης): Σάμιου Ε., Κίνα 3, Οικονομίδου 3(1), Δαρζέντα, Νεαρχάκου 3, Αρατσοπούλου 2, Δελητζά 10(2), Παπανικολάου 2, Βόπη, Θεοδωράκη 4, Κουταλιανού, Σάμιου Μ..
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη16, Δροσωτάκη 9, Βροχίδου Β. 3, Τηλεμάχου 14, Καρελά, Καψοκόλη 3, Λαουλάκου, Βροχίδου Σ. 2, Γουλουμή, Μουσούλη 3(1), Παπαδοπούλου, Αμανατίδη.
●Αντίπαλος του Προφήτη στον ημιτελικό θα είναι οι νεανίδες του Πρωτέα Βούλας, που σήμερα νίκησαν 70-44 τον Διογένη. Στον άλλο ημιτελικό πέρασε ο ΑΟΝΑ (49-43 τον Αστέρα), που θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Νεανίδες Ικάρου-Ελευθερία Μοσχάτου (αύριο, 22:00, κλ. Εσπέρου). Η ΕΣΚΑΝΑ δεν έχει ακόμη ορίσει τόπο διεξαγωγής και ημερομηνίες για το φάιναλ-φορ, για όλα όμως θα ενημερωθείτε (πρώτοι φυσικά!) από εδώ.