Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ 61-67

Το νόμισμα έχει δύο όψεις και στο γήπεδο που πέρσι ο Έσπερος έχασε τις ελπίδες του για άνοδο, πανηγύρισε σήμερα τη νίκη που τον στέλνει με το ένα πόδι στην Α' Κατηγορία. Οι Καλλιθεάτες ύστερα από ένα νευρικό και γεμάτο ένταση ματς πήραν τη νίκη απέναντι στον Προφήτη που προσπάθησε πολύ σήμερα, αλλά για πολλούς λόγους δεν του βγήκε.
Η ομάδα του λόφου ξεκίνησε με ενθουσιασμό το παιχνίδι, και με τους δύο κοντούς (Φωστέρη και Χαραλαμπίδη) να ξεκινάνε μαζί στην πεντάδα και να δίνουν το ρυθμό, έκανε σπουδαίο ξεκίνημα και προηγήθηκε με διαφορές 6-8 πόντων. Ο Προφήτης όμως είχε να αντιμετωπίσει μια απίστευτα εχθρική διαιτησία, και από τους δύο ρέφερι, που από το όγδοο λεπτό και μετά έδιναν αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, πολλές φορές εξόφθαλμα και ενάντια στην κοινή λογική, που έφεραν τεράστιο εκνευρισμό και αποσυντόνισαν εντελώς την ομάδα μας. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχαμε ήδη δεχτεί τρεις τεχνικές ποινές, και από το 17-10 του 8' πήγαμε στο 25-22, που με τη λήξη του ημιχρόνου ήταν 26-38, μέσα σε πλήρη αναβρασμό. Στην ανάπαυλα καταφέραμε κάπως να ηρεμήσουμε, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Ουσταμπασίδης, που όταν θέλει είναι εξαιρετικός διαιτητής, μοίρασε το καρπούζι στη μέση και σταμάτησε την τρικυμία. Παρότι λοιπόν ο Ηπιώτης συνέχισε το θέατρο, ο Προφήτης άρχιζε να μαζεύει τη διαφορά, που έφτασε όμως μόνο μέχρι τους έξι πόντους, στο 38-44 του 27'. Ποτέ δεν πήγε πιο κοντά, καθώς εκτός των άλλων ήμασταν ξανά πολύ άστοχοι, με κατάμαυρο σημείο της στατιστικής μας για ένα ακόμα βράδυ τις βολές, και έτσι ο Έσπερος δεν άφησε το ματς να του ξεφύγει, διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά του, για να αισθανθεί ακόμα πιο άνετα δύο λεπτά πριν το τέλος, και με το σκορ πάλι στους έξι (55-61), όταν ο Ηπιώτης ανακάλυψε το πέμπτο φάουλ του Φωστέρη και κατέστειλε τις όποιες ελπίδες είχαμε για ανατροπή.
Κορυφαίοι του Εσπέρου ήταν οι Ντόσκορης, Καραγιαννίδης και Καρελλάς, ενώ από τον Προφήτη φάνηκε περισσότερο ο Κάτσικας και κατά διαστήματα οι Φωστέρης, Χαραλαμπίδης.
Ο Ουσταμπασίδης στο α' μέρος έπαιξε 30-70, στο β' δεν είχε ούτε ένα λάθος σφύριγμα. Για τον άλλον, τον Ηπιώτη, ότι και να γράψουμε είναι λίγο. Είναι τόσο κακός διαιτητής, που από ένα σημείο και μετά σταματάς να διαμαρτύρεσαι και απλά τον οικτίρεις. Εντελώς ανεπαρκής, εκθέτει τον εαυτό του, την ΚΕΔ και τη διαιτησία γενικότερα. Ας βρεθεί κάποιος να του πάρει τη σφυρίχτρα και γρήγορα...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ 61-67 (19-17, 26-38, 42-51, 61-67)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ουσταμπασίδης, Ηπιώτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 10(2), Φωστέρης 18(1), Ευσταθίου 4, Πιστιόλης 2, Καψοκόλης 1, Κουκουβάκης 4, Μόμτσος 7(1), Κάτσικας 15(1), Ντάσκας.
ΕΣΠΕΡΟΣ (Μ. Κωνσταντινίδης): Αγγελόπουλος 8(1), Καραγιαννίδης 17(2), Τράγος 1, Καμπούρης 6, Ντόσκορης 15(3), Κουφόγιαννης 2, Χατζηκίδης, Χαρούνι 9, Καρελλάς 9.