Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2-3

Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, άλλοτε σαν τραγωδία και άλλοτε σαν φάρσα. Στην περίπτωση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας ζήσαμε την δραματική διάσταση. Ένα χρόνο παρά μία μέρα μετα το 1-5 στον "τελικό" ανόδου με τη ΑΕ Νίκαια πέρσι στο ΣΕΦ, ο ΑΟ Κορυδαλλός σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έφυγε κι αυτός από το γήπεδό μας με το διπλό της ανόδου.
Η μοναδική διαφορά είναι πως ο Προφήτης σήμερα έπαιξε  μπάλα, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προδόθηκε όμως από δικά του λάθη και έχασε ένα ματς το οποίο θα μπορούσε αν όχι να κερδίσει, τουλάχιστον οπωσδήποτε να μη το χάσει.
Ο αρκετός κόσμος που είχε έρθει σήμερα στο ΣΕΦ, είδε έναν Προφήτη στο πρώτο ημίχρονο να έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, να κερδίζει πολλά κόρνερ, αλλά πέραν τούτου ουδέν, ενώ και οι Κορυδαλλιώτες δύσκολα πατούσαν στην περιοχή μας. Παρ' όλ' αυτά όμως πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι, καθώς στο 37' ο Βέττας έβγαλε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνάς μας, όπου κινήθηκε (με υποψία οφ-σάιντ) ο Καστρινόπουλος, που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Σαμαρά. Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του Γκούρι έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στον Προφήτη, που είχε ένα φοβερό πρώτο τέταρτο στο οποίο μπόρεσε να γυρίσει το ματς. Αρχικά με τον κεραυνό του Γιαλελή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, και μετά με το πλασέ του Σταματέλλου. Εκεί όμως που ο Προφήτης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, δέχθηκε ένα πολύ φθηνό γκολ, με το φάουλ του κορυφαίου του γηπέδου Καστρινόπουλου από πλάγια θέση να πηγαίνει στο απέναντι "Γ" και να μπαίνει γκολ. Η εξέλιξη αυτή έκοψε τα πόδια των παικτών του Προφήτη,  που είχαν πάντως την ευκαιρία να προηγηθούν ξανά με τον Σταματέλλο, όμως η λόμπα του έφυγε άουτ, και στο 72' από τη σέντρα του Καστρινόπουλου από δεξιά, ο Χατζηλίας βρέθηκε στην καρδιά της άμυνάς μας, που σε εκείνη τη φάση ήταν άδεια σαν οικόπεδο και έκανε το 2-3. Στα υπόλοιπα είκοσι λεπτά δεν είδαμε μπάλα, με τους Κορυδαλλιώτες να αναλώνονται στις καθιερωμένες καθυστερήσεις, αλλά και να αμύνονται σωστά, αποτρέποντας τους κινδύνους για την εστία του Κουλούρη. Στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους, που τους φέρνει μία ανάσα από την άνοδο τους. Ο Προφήτης για δεύτερη συνεχή χρονιά μένει με άδεια χέρια, χάνοντας την άνοδο με τον ίδιο τρόπο. Θέλετε κι άλλα κοινά σημεία; Η Νίκαια πέρσι μας νίκησε στο ένα ματς (το πρώτο) με 3-2 και στο άλλο με τέσσερα γκολ διαφορά (1-5). Σήμερα από τον Κορυδαλλό χάσαμε 3-2, ενώ στον αγώνα του πρώτου γύρου είχαμε χάσει με τέσσερα γκολ διαφορά (0-4)...
Η διαιτησία του Τσαμούρη ήταν μάλλον μέτρια. Του ξέφυγαν κάποιες φάσεις, όμως σε ένα τόσο δύσκολο ματς δικαιολογείται.
Πολύ σημαντικό επίσης πως ο αγώνας έγινε σε  πολύ αθλητικά πλαίσια. Οι σχέσεις των δύο σωματείων στο παρελθόν είχαν δοκιμαστεί, όμως πλέον αυτά έχουν ξεχαστεί και οι παίκτες έφυγαν από το γήπεδο αγκαλιασμένοι.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2-3
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαμούρης (Ζησιμόπουλος, Συνιωράκης)
ΣΚΟΡΕΡ: 55' Γιαλελής, 58' Σταματέλλος - 37', 62' Καστρινόπουλος, 72' Χατζηλίας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σαμαράς, Βισβάρδης (46’ Γκούρι), Χούσι, Βρουλιδάκης, Βισβίκης, Λαζάκης, Μουζακίτης (70’ Γεωργακάκος), Βοστάνης, Σταματέλλος, Αναστασόπουλος, Γιαλελής.
ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (Δ. Βουτσινάς): Κουλούρης, Μάρθας (65’ Καραθεόδωρος), Παπαδάκης, Δασκαλάκης, Ψυχίδης, Κατσακούλας (58’ Λεκάκης), Καστρινόπουλος (74’ Τσέκερης), Νικολάτος, Χατζηλίας, Βέττας, Τσιμιλιώτης.