Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 45-53

 Άλλη μια καλή μάχη για τις γυναίκες μας, που έμειναν όμως ξανά μόνο με την ικανοποίηση της δικής τους μεγάλης προσπάθειας, και όχι με τη χαρά της νίκης.
Ο Φοίνικας, που ως τώρα στη β' φάση δεν είχε κάνει νίκη, ήρθε στα Καμίνια γνωρίζοντας πως έδινε έναν πρόωρο τελικό για τη δική του συνέχεια στη διοργάνωση. Ο Προφήτης πάντως ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα, όμως το 7-4 των πρώτων λεπτών αποδείχτηκε πως ήταν και το τελευταίο του προβάδισμα στο παιχνίδι. Η ομάδα μας παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο, με σχετικά καλά ποσοστά στην επίθεση, ήταν όμως πολύ επιρρεπής στα λάθη και έδινε την ευκαιρία στο Φοίνικα να πετυχαίνει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, κυρίως με τα γρήγορα φτερά του, Βράκα και Κομνηνού. Έτσι οι φιλοξενούμενες πήραν καλύτερη ψυχόλογια, και από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά άρχισε ένα ιδιόμορφο και συνεχιζόμενο κυνηγητό, με τον Φοίνικα να προσπαθεί να ξεφύγει και τον Προφήτη να βρίσκει πάντα τρόπο να επιστρέφει. Πρώτο καλό προβάδισμα για τις "μπλε" ήταν το 11-20, ο Προφήτης όμως το μάζεψε και έφτασε στο 29-30. Νέο καλό σερί για το Φοίνικα έφερε το σκορ στο 29-37, νέο ντεμαράζ του Προφήτη και 36-39, οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Εκεί έγινε ίσως και η πιο κομβική φάση στο ματς, με την κορυφαία του Φοίνικα, Μούλτση, να σκοράρει ένα τρίποντο από τη γωνία ακριβώς με την εκπνοή της επίθεσης και μετά από δική μας καλή άμυνα. Το τρίποντο αυτό έδωσε στο Φοίνικα προβάδισμα έξι πόντων, αλλά και μεγάλη ψυχολογία. Η τρίτη αντεπίθεση του Προφήτη έμεινε κι αυτή όπως και οι υπόλοιπες, ανολοκλήρωτη. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος φτάσαμε στο 45-48, αλλά ο Φοίνικας έβαλε τις βολές και κράτησε με σιγουριά το αποτέλεσμα που τον στέλνει σε τριπλή ισοβαθμία με Δάφνη και Ελευθερία στις παρυφές της γραμμής των ημιτελικών. Εκτός αυτού, ήταν και η πρώτη του νίκη με τον κόουτς Νανάκο στον πάγκο.
Άριστη η διαιτησία των Μαυρέλη και Γερουλάνου, μια τραβηγμένη τεχνική ποινή του πρώτου στην Τηλεμάχου δεν χάλασε την εικόνα μιας γενικότερα καλής παρουσίας των γκρίζων.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 45-53 (7-12, 23-26, 34-37, 45-53)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Γερουλάνος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 8, Δροσωτάκη 9(1), Καψοκόλη 2, Τηλεμάχου 14(1), Σπύρη 3, Ζαχαρία, Μουσούλη 4(1), Μαυρίδου 1, Γουλουμή 4.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Σ. Νανάκος): Κομνηνού 6, Τουρνατζή 3, Μανουρά 11, Μούλτση 13(2), Ζαχαροπούλου 7, Παπακωνσταντίνου, Ζεβαχιργιάν, Παίδα, Καρανάσιου, Βράκα 13.