Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 35-33

Deja vu στα Καμίνια, με τον Ατρόμητο, που πέρσι μας απέκλεισε στα προημιτελικά, να μας στερεί σήμερα τις όποιες ελπίδες είχαμε για πρόκριση στην τετράδα.
Ύστερα από ένα πολύ κακό ματς, στο οποίο κυριάρχησε η νευρικότητα και η δύναμη, ο Ατρόμητος είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στο φινάλε και πήρε τη νίκη, εκμεταλλευόμενος την τραγική επιθετική παραγωγή (μόλις επτά πόντοι) του Προφήτη στο δεύτερο ημίχρονο. 
Μέχρι το 30' ο Προφήτης έδειχνε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του. Παρότι δυσκολευόταν στην επίθεση, η πολύ καλή του άμυνα του έδινε ένα μικρό, αλλά φαινομενικά αρκετό, για τα δεδομένα του αγώνα, προβάδισμα. Στο ημίχρονο ήμασταν μπροστά με 22-26, και δεχόμενοι μόλις έναν πόντο στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάσαμε στο 30' με σκορ 23-31. Ήταν ήδη φανερό όμως πως είχαμε κι εμείς επιθετικό πρόβλημα, και όταν ο Ατρόμητος έκανε το ξέσπασμά του, με την έναρξη του τετάρτου και πήγε το σκορ στον πόντο (30-31 στο 34'), ο Προφήτης πνίγηκε ακόμη περισσότερο στη ζώνη και αδυνατούσε να βρει δρόμο για το αντίπαλο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελευταία περίοδο η μπάλα μας έμεινε έξι φορές στα χέρια, δείγμα του άγχους, αλλά και της ευθυνοφοβίας που μας είχε κυριεύσει. Οι δύο μοναδικοί μας πόντοι στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθαν από ισάριθμες βολές, δηλαδή δεν σημειώσαμε ούτε ένα καλάθι, τη στιγμή που ο Ατρόμητος βρήκε εύστοχα μακρινά σουτ, αλλά και έναν αιφνιδιασμό με την Κοντογιάννη, 40" πριν το τέλος, που μας πλήγωσε θανάσιμα, γράφοντας το 34-32. Οι υπόλοιπες ευκαιρίες που είχαμε για να σκοράρουμε σπαταλήθηκαν, με τελευταία το άστοχο τρίποντο της Βλάμη στην κόρνα, και οι παίκτριες του Ατρόμητου πανηγύρισαν την επιτυχία τους, που ναι μεν δεν τους δίνει ελπίδες πρόκρισης, αλλά τη χαρά της νίκης σε ένα τοπικό ντέρμπι, που έχει πάντα ξεχωριστή σημασία.
Οι Φασόλης και Αγγελής είχαν να διαχειριστούν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μπόλικο "ξύλο", όμως τα κατάφεραν και έκαναν μια καλή διαιτησία.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 35-33 (11-11, 22-26, 23-31, 35-33)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φασόλης, Αγγελής
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σ. Γεωργίου): Χαϊνά 6, Κουμουνδούρου, Κοντογιάννη 9, Λαουλάκου 8(1), Τσαχάλη 4(1), Αρχοντάκη 2, Φίλη 2, Μπαρμπαλιά 4, Φλεβαράκη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 8, Δροσωτάκη 6, Καψοκόλη, Τηλεμάχου 9, Σπύρη 4, Ζαχαρία 2, Μουσούλη 4(1), Γουλουμή.