Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 85-82 (παρ.)

Η πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά σήμερα στην Καλλιθέα δεν επιβραβεύτηκε με τη νίκη. Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, ο Αετός κέρδισε τον Προφήτη με σκορ 85-82.
Οι δύο ομάδες έχουν συνηθίσει τα μεταξύ τους παιχνίδια να περιλαμβάνουν ψηλά σκορ, ωραίο θέαμα και αγωνιώδη φινάλε. Έτσι έγινε και σήμερα στο "Εθνικής Αντιστάσεως", όπου εκτός των άλλων συναντήθηκαν και οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίοι άσοι της κατηγορίας, ο Τζιώτης και ο Φωστέρης, προσφέροντας ο καθένας στην ομάδα του μια βραδιά εξαιρετικής απόδοσης. Ο Τζιώτης ήταν πραγματικά όλος ο Αετός, σταμάτησε στους 37 (τέσσερις περισσότερους από τον Αντώνη) και πήρε τους Καλλιθεάτες από το χέρι δίνοντας τους τη νίκη. Πέρα όμως από τον εκπληκτικό Κώστα, ο Προφήτης είχε να αντιμετωπίσει και μια κακή διαιτησία, ειδικά από την πλευρά του Σελίμη, που του στέρησε πολλές από τις πιθανότητες να διεκδικήσει τη νίκη. Σε ότι αφορά τον Προφήτη, φυσικά δεν υπήρχε μόνο Φωστέρης, αλλά όλοι όσοι έπαιξαν ήταν εξαιρετικοί και πάλεψαν όσο μπορούσαν. Ο Προφήτης μπήκε πολύ δυνατά, προηγήθηκε με 0-9 και αργότερα με 23-35, στο τρίτο δεκάλεπτο όμως "βυθίστηκε" και έδωσε στον Αετό το πλεονέκτημα. Τελικά με υπερπροσπάθεια στην τέταρτη περίοδο έφερε ξανά το ματς στα μέτρα του, πέρασε με 69-72, όμως ένα μεγάλο τρίποντο υπό πίεση από τον Τζιώτη, 40" πριν το τέλος έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα. Στην παράταση ο Αετός μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε 78-74 με δύο διαδοχικές "βόμβες" από Μυλωνά και Τρουπή. Ο Προφήτης δεν ξαναπέρασε μπροστά, παρότι έφτασε ως το 83-82, μετά ο Τζιώτης έβαλε τις βολές και έκανε το 85-82. Στην τελευταία του επίθεση ο Προφήτης έβγαλε καλό τρίποντο με τον Βουρνά, αλλά η μπάλα δεν μπήκε και έτσι μείναμε με το "κρίμα". Αυτό που αξίζει πάντως περισσότερο απ' όλα είναι πως τα παιδιά έκαναν μεγάλη εμφάνιση, και μόνο από κάποιες λεπτομέρειες δεν πήραν τη σπουδαία νίκη. Για τη διαιτησία τα είπαμε παραπάνω, ήταν κακή και τα περισσότερα λάθη έγιναν σε βάρος μας. Ειδικά από τον Σελίμη. Ο Μαυρέλης κάπως προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα. Συνεχίζουμε...
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 85-82 (17-20, 34-39, 57-52, 72-72 (κ.δ.), 85-82)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Σελίμης
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Τ. Σταυρακόπουλος): Τάγκας 9(2), Νατσίδης 4, Τζιώτης 37(4), Μυλωνάς 12(2), Γκιοβάσο 11(1), Τρουπής 12(3), Ζεάκης, Πατέλης, Μπακάλης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 2, Φωστέρης 33(4), Ευσταθίου 4, Πιστιόλης 5, Κεραμειδάς 2, Βουρνάς, Κουκουβάκης 16(1), Καψοκόλης 3, Μπερδεμπές 2, Κάτσικας 15(1), Ντάσκας.