Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ν.Ε.ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ 50-53

Δύσκολα μπορεί κάποιος να εξηγήσει αυτό που έγινε σήμερα το βράδυ στα Καμίνια. Ο Προφήτης για περισσότερο από ένα ημίχρονο, παίζοντας πολύ καλά, είχε βάλει υποθήκη νίκης απέναντι στη Ν.Ε.Μ., κάποια στιγμή όμως έριξε μια κλωτσιά, τα γκρέμισε όλα, έχασε, και έμεινε να αναρωτιέται το "πως" και το "γιατί".
Το εκπληκτικό αμυντικά δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτό που φάνηκε να εδραιώνει τον Προφήτη στη θέση του οδηγού. Στο χρονικό διάστημα αυτό, δεχτήκαμε μόλις τέσσερις πόντους, όλους από βολές, και παίρνοντας ψυχολογία από τις δυνατές μας άμυνες ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι. Στο 26' το σκορ έγινε 39-26, με τρίποντο του Φωστέρη, και όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν ιδανικά, αλλά σε εκείνο το σημείο η επίθεσή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαφανίστηκε και τα Μέγαρα, που στο πρόσωπο του Παπαδόπουλου βρήκαν τον ηγέτη που έψαχναν, άρχισαν να ροκανίζουν σιγά-σιγά για να περάσουν μπροστά με 39-40 στο 32'. Αντίθετα ο Προφήτης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρει ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση, ενώ ήταν φανερό πως δεν ήταν δυνατό να βγάλουμε όλο το ματς παίζοντας στα όρια, αφού ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας κούραση. Τελευταίο μας προβάδισμα ήταν το 42-40, με γκολ-φάουλ του Πιστιόλη. Η Ν.Ε.Μ. με τρίποντο του Θεοδόση πέρασε πάλι με 42-43, έκανε το 42-45 (35') με τον Στασινόπουλο, και από τότε δεν ξανακοίταξε πίσω. Ο Προφήτης έκανε προσπάθειες να επιστρέψει, όμως πια το ματς είχε πάρει το δρόμο του, και η κυριαρχία της Ν.Ε.Μ. επεκτάθηκε και στον τομέα των ριμπάουντ, που ο Προφήτης μέχρι το 35' περίπου, δεδομένης και της μεγάλης διαφοράς στα κορμιά, τα είχε πάει πολύ καλά. Προς το τέλος όμως χάθηκαν πολλά κρίσιμα αμυντικά, φυσικό επόμενο ήταν και οι κακές επιλογές στην επίθεση και τα Μέγαρα, εκ των διεκδικητών της ανόδου, έφυγαν από τα Καμίνια με το πανάκριβο ροζ φύλλο.
Σωστή στα σφυρίγματά της η Αρφαρά, ο Κραψίτης έβαλε κι αυτός το χεράκι του στην ανατροπή του σκορ.
Μεταξύ των θεατών του αγώνα, ο παλιός παίκτης μας Μπάμπης Παπούλιας. Μαζί του είχε  τον ενάμιση έτους γιο του, Δημήτρη, μελλοντικό παίκτη του Προφήτη!
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ν.Ε.ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ 50-53 (11-12, 28-16, 39-35, 50-53)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρφαρά, Κραψίτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 8, Φωστέρης 12(1), Ευσταθίου 5, Πιστιόλης 5, Κεραμειδάς 2, Κουκουβάκης 10, Καψοκόλης 3, Κάτσικας 5, Ντάσκας.
Ν.Ε.ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ (Α. Βελέγκας): Στασινόπουλος 7(1), Τσολάκος Ε., Κουλουριώτης 5(1), Μακρυγιάννης 5, Στεφάνου 8, Τσολάκος Κ. 5, Παπαδόπουλος 14(2), Θεοδόσης 9(1).