Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2

Η σημερινή νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Πέραμα ήταν τεράστιας βαθμολογικής σημασίας. Ο Προφήτης πέρασε από μια δύσκολη έδρα και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Τα δύο γκολ, από τους Διαμάντη και Γιαλελή, ήρθαν στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Κάτω από αυτή τη σκοπιά, η νίκη φαντάζει αγχωτική, ο Προφήτης όμως ήταν πολύ ανώτερος από τους αντιπάλους του σε όλο το ενενηντάλεπτο και με την απόδοση του φώναζε πως κάποια στιγμή το γκολ θα ερχόταν. Πριν έρθουν τα δύο τέρματα η ομάδα του λόφου είχε χάσει πλήθος ευκαιριών, με βασικότερες μια κεφαλιά του Βοστάνη που απέκρουσε ο γκολκίπερ, ένα πλασέ του Σταματέλλου σε κενή εστία, αλλά πλάγια, που έφυγε άουτ και μια κοντινή προβολή του Σπυρόπουλου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φραγκάκης. Ο Προφήτης είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας και πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες, ενώ το Ικόνιο παρατάχθηκε με στόχο τη διατήρηση του "μηδέν" πίσω και ότι καλύτερο προκύψει μπροστά. Οι επιθέσεις του ήταν σποραδικές και όσο περνούσε η ώρα οι Περαματιώτες υπερφόρτωναν όλο και περισσότερο την ήδη πολυπρόσωπη άμυντική τους γραμμή. Αυτό μάλλον όμως λειτούργησε προς όφελος του Προφήτη, που μετά το 60'-65' εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιοχή του Ικονίου, καθώς με βάση την διάταξη στο γήπεδο οι οποιοιδήποτε κίνδυνοι για την εστία του Σπαχίου εξέλιπαν. Ο αγώνας παιζόταν στο μισό γήπεδο και τελικά την κερκόπορτα άνοιξε ο Διαμάντης, μέσα από μια στημένη φάση. Ο Σπυρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Καμινιώτης χαφ έκανε αυτό που δεν είχαν κάνει μέχρι εκείνη την ώρα οι ψηλότεροι συμπαίκτες του: Έπιασε την κεφαλιά γυρνώντας πολύ ωραία το σώμα του, με την μπάλα να πηγαίνει στην εστία του Φραγκάκη, αφού πρώτα "έγλειψε" το κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού. Φινάλε στο ματς έβαλε ο Γιαλελής, που κόντρα στην πρώην ομάδα του έβαλε ένα γκολ από αυτά που συνηθίζει. Πήρε τη μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή, έμεινε όρθιος από τα τζαρτζαρίσματα και πλάσαρε όμορφα πάνω από το σώμα του αντίπαλου γκολκίπερ. Έτσι ο Προφήτης πήρε το υπερπολύτιμο τρίποντο και συνεχίζει την προσπάθειά του για άνοδο. Η διαιτησία του Σακκά είναι δύσκολο να κριθεί. Ο Προφήτης ζήτησε δύο πέναλτι, το ένα πρέπει να ήταν, ενώ οι Περαματιώτες φώναζαν πως με τα σφυρίγματά του τους έκλεινε στην περιοχή τους. Το σίγουρο είναι πως, έχοντας καλή φυσική κατάσταση, ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και σίγουρα αυτός θα μπορούσε να κρίνει καλύτερα από όλους μας τα όποια αμφισβητούμενα.
ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σακκάς (Τζιλίρης, Τατσίνας)
ΣΚΟΡΕΡ: 76' Διαμάντης, 83' Γιαλελής
ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ (Θ. Καλύβας): Φραγκάκης, Κυριαζής, Χάλαρης, Παπασταθόπουλος (43' Χατζηπέτρος), Αγγελάκης, Αλευρομάγειρας, Λουκίδης (71' Κοντολέων), Λιόσης (74' Πατεράκης), Σύρμας, Γκούβερος, Χονδρουδάκης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Βισβάρδης, Διαμάντης, Βρουλιδάκης, Βισβίκης, Λαζάκης, Γιαλελής, Αλλαϊμπέι (35' Μουζακίτης), Βοστάνης, Σπυρόπουλος (83' Αναστασόπουλος), Σταματέλλος (88' Τσάδαρης).