Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 53-45 (42-42)

Η αναμέτρηση με το Φάληρο αποδείχθηκε μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία, από την οποία όμως ο Προφήτης κατάφερε να βγει ζωντανός και να πάρει μια σπουδαία νίκη με 53-45 στην παράταση, έχοντας προηγουμένως ισοφαρίσει στην κανονική διάρκεια (42-42) ακριβώς με την εκπνοή.
Για σαρανταπέντε λεπτά οι δύο ομάδες έπαιξαν μάλλον κακό μπάσκετ. Ο Προφήτης δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του και αναλώθηκε σε μακρινά σουτ, τις περισσότερες φορές άστοχα. Μέχρι το 30' ήταν μπροστά στο σκορ, έστω και με μικρές διαφορές, όμως βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο τρία λεπτά πριν το τέλος, όταν το σκορ έγινε 38-42. Τη λύση έδωσε τελικά ο αρχηγός μας Μιχάλης Κεραμειδάς, που κλήθηκε να μπει στο ματς για πρώτη φορά στο 36', είχε κρατήσει όμως τις μηχανές  ζεστές. Αρχικά ήταν ψύχραιμος από τις βολές (40-42), ενώ στην τελευταία μας επίθεση σαν από μηχανής θεός μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Φωστέρη και ακριβώς με την κόρνα έστειλε το ματς στην παράταση. Εν τω μεταξύ οι λύσεις για τους δύο προπονητές είχαν σταδιακά λιγοστέψει λόγω των φάουλ (Κουκουβάκης, Βουρνάς από τη μία, Παγίδας, Τσιφτσής από την άλλη), με τον κόουτς Γαζή να στερείται από νωρίς και τις υπηρεσίες του τραυματισθέντα Αθανασούλα. Στον έξτρα χρόνο το Φάληρο έκανε καλύτερο ξεκίνημα (42-45), όμως μετά ο Προφήτης ήταν καλός, ο εορτάζων Φωστέρης, που στο υπόλοιπο ματς ήταν μέτριος, ανέβασε την απόδοσή του, ενώ οι Φαληριώτες ειδικά στα κρίσιμα σημεία είχαν πολύ λανθασμένες επιθετικές επιλογές, καθώς οι μικροί που αναγκαστικά είχαν μπει στο ματς έπαιρναν πάνω τους τις επιθέσεις αντί να μοιράζουν τη μπάλα στους εμπειρότερους, και ειδικά στον Μαρκόπουλο που ήταν και ο καλύτερος των "κυανοκίτρινων".  Στο φινάλε, ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στην άστοχη επίθεση του Φαλήρου, 25" πριν το τέλος με σκορ 47-45, και στο αντιαθλητικό φάουλ που έγινε άμεσως μετά πάνω στον Φωστέρη, που ήταν εύστοχος από τη γραμμή και κράτησε το ροζ φύλλο στα Καμίνια. Αρκετά κακή η διαιτησία, ειδικά ο Ηπιώτης ήταν φανερά εκτός κλίματος. Ο Μαραβέλιας κάπως κράτησε τα προσχήματα. Και οι δύο πάντως φάνηκαν να έχουν μια έλξη προς τον καταλογισμό του επιθετικού φάουλ. Συνολικά σφυρίχθηκαν πάνω από δέκα, μόνο ο Κουκουβάκης έκανε τρία!
Στην ιστορική ομάδα του Φαλήρου ευχόμαστε καλή συνέχεια και να είναι περαστική από τα τοπικά πρωταθλήματα. Εξάλλου δεν ανήκει εδώ, αλλά ψηλότερα. Και φυσικά έχουμε και έναν ακόμα λόγο να θέλουμε να πηγαίνει καλά, τον προπονητή της Σάκη Γαζή, που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές φορώντας τη φανέλα της ομάδας μας, πάνω από είκοσι χρόνια πριν...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 53-45 (13-10, 22-20, 34-31, 42-42 κ.α., 53-45 παρ.)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαραβέλιας, Ηπιώτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 3, Φωστέρης 16, Πιστιόλης, Κεραμειδάς 4, Βουρνάς 4, Κουκουβάκης 10(2), Μόμτσος 10, Μουστάκας, Κάτσικας 6, Σκιαθίτης.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Σ. Γάζης): Ζώρζος 12(1), Γεωργιάδης 6, Φερεντίνος 1, Μαρκόπουλος 13, Αθανασούλας 4, Παγίδας 2, Τσιφτσής 7, Παπαγιαννούλης.