Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 32-47

Θριαμβευτικό πέρασμα της Ελευθερίας από τα Καμίνια, στον προημιτελικό του κυπέλλου, και δίκαιη νίκη για την ομάδα του Μοσχάτου απέναντι σε έναν Προφήτη Ηλία σκιά του εαυτού του.
Για σαράντα λεπτά η Ελευθερία ήταν καλύτερη από τον Προφήτη, που πνιγμένος στο άγχος του, με τραγικά ποσοστά και πολλά λάθη, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ματς να διεκδικήσει την πρόκριση. Από την αρχή το Μοσχάτο πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, προηγήθηκε 3-12 και 4-14, με την ομάδα μας να είναι εγκλωβισμένη επιθετικά και να πετυχαίνει το πρώτο της εντός παιδιάς καλάθι τριάντα δεύτερα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Προφήτης βελτιώθηκε κάπως στη συνέχεια, προσπάθησε, κυρίως με κάποια μακρινά σουτ να κρατήσει επαφή με το σκορ και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μείωσε τη διαφορά στους πέντε (23-28). Όμως το υπόλοιπο του τρίτου δεκαλέπτου ήταν καταστροφικό, ο Προφήτης δεν ξανασκόραρε και η Ελευθερία έφτασε  και πάλι τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Για την ομάδα του Μοσχάτου ηγετική φυσιογνωμία ήταν η Κωνσταντίνου, που σκόραρε αλλά και κρατούσε το ρυθμό, ενώ σπουδαία δουλειά έκανε κάτω από τα καλάθια και η Τρύφωνα, με κρίσιμους πόντους, καλές άμυνες και πολλά ριμπάουντ. Αντίθετα ο Προφήτης δεν είχε κάποια που να μπορέσει να τραβήξει τις υπόλοιπες και να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων, που από ψυχολογικής πλευράς φάνηκαν περισσότερο έτοιμες για ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Πήραν έτσι το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ, παρέα με τους Φοίνικα, ΑΟΝΑ και Προοδευτική. Ο Προφήτης θα αφοσιωθεί πια ολοκληρωτικά στο πρωτάθλημα, όπου οφείλει να εξασφαλίσει την είσοδο του στην οκτάδα, και γι' αυτό το σκοπό δίνει ένα σημαντικό ματς τη Δευτέρα στο Μπραχάμι εναντίον του Αστέρα. Πολύ καλή η διαιτησία των Παπαφωτίου και Λαμπίρη, τα όποια (λίγα) λάθη έγιναν είναι δικαιολογημένα και σε καμιά περίπτωση δεν επηρέασαν τον αγώνα, που διεξήχθη σε ένα γεμάτο, από πολλούς φίλους και των δύο ομάδων, γήπεδο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μ. 32-47 (6-16, 21-28, 23-36, 32-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαφωτίου, Λαμπίρης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Μελιγκοτσίδου 3, Βλάμη 2, Καψοκόλη 7, Τηλεμάχου 6, Σπύρη, Δροσωτάκη 7, Μικελοπούλου 3(1), Σταθάκη, Μουσούλη 4(1), Μαυρίδου, Παπαδοπούλου.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μ. (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα 9(1), Πατέλη 3, Κοκκίνη 8, Τρύφωνα 6,  Κωνσταντίνου 15(2), Εξουζίδου, Καλάγια 4, Θωμοπούλου, Μάνου 2.