Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ 2-1

Άλλοι τρεις πόντοι στο ενεργητικό της ποδοσφαιρικής ομάδας, που νίκησε το δυνατό συγκρότημα των Σαλαμινομάχων στο ΣΕΦ, κι έτσι η αυλαία του πρώτου γύρου μας βρίσκει στη δεύτερη θέση του πίνακα.
Η ροή του σημερινού αγώνα ήταν μάλλον μια παραδοξολογία. Στο πρώτο ημίχρονο, που ο Προφήτης έπιασε πολύ καλή απόδοση, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, ενώ αντίθετα στην επανάληψη, που οι ρυθμοί του έπεσαν, πήρε προβάδισμα με 2-0, που του απέφερε και τη νίκη.
Η χθεσινή μπόρα είχε κάνει το "γήπεδο" του ΣΕΦ πολύ βαρύ, και σε μερικά σημεία τελματώδες, αλλά ο Προφήτης προσπάθησε να βάλει τη μπάλα κάτω, δείχνοντας από την αρχή δημιουργική διάθεση. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ακούστηκαν πολλά "αχ", αλλά κανένα "γκολ". Το φάουλ του Βοστάνη, τα σουτ του Γιαλελή και του Σταματέλλου, όλα έφυγαν άουτ, αλλά και οι πολλές σέντρες στην περιοχή του Βάρκα, που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στον καλό ρυθμό του αγώνα βοήθησε και ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι Σαλαμινομάχοι, που δεν ήρθαν στον Πειραιά με σκοπό να παίξουν μαζική άμυνα, αλλά όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία έβγαιναν μπροστά, και μάλιστα αρκετές φορές με καλές προοπτικές. Στο β' ημίχρονο η απόδοση του Προφήτη έπεσε, καθώς η επιτακτική ανάγκη για τη νίκη βάραινε στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Η λύση τελικά ήρθε από τον πάγκο, και ήταν ο Σπυρόπουλος. Ο νεοαποκτηθείς μέσος μπήκε στο ματς στο 71', και τρία λεπτά μετά κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του από τον γκολκίπερ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο, που στο 86' έγινε διάπλατος, μετά το ωραίο τελείωμα του Σταματέλλου με το αριστερό, που έγραψε το 2-0. Το παιχνίδι πάντως δεν τελείωσε εκεί, καθώς το αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Λαμπρινού ξανάβαλε τους Σαλαμίνιους στο παιχνίδι, όμως ο Προφήτης διατήρησε την ψυχραιμία του στον υπολειπόμενο χρόνο και κράτησε το τρίποντο. Ο ρέφερι Ορφανός ήταν κοντά στις φάσεις και έβγαλε με άνεση το παιχνίδι. Οι Σαλαμινομάχοι εξέφρασαν παράπονα για ένα ακυρωθέν τέρμα τους στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (οφ-σάιντ που υπέδειξε ο επόπτης Κατερίνης), φάση για την οποία δεν έχουμε άποψη, αφού έγινε διαγώνια από τη θέση που βρισκόμασταν. Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν οριακή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ορφανός (Άννινος, Κατερίνης)
ΣΚΟΡΕΡ: 74' Σπυρόπουλος (πεν.), 86' Σταματέλλος - 87' Λαμπρινός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Αλειφέρης, Τσάδαρης, Βρουλιδάκης, Βισβίκης, Λαζάκης, Χούσι (90' Μανωλάκος), Διαμάντης, Βοστάνης (71' Σπυρόπουλος), Γιαλελής (62' Γεωργακάκος), Σταματέλλος.
ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ (Σ. Καπαγερίδης): Βάρκας, Αθανασίου, Ψάρρας, Θεοδοσίου Χ., Παπαθανασίου, Συριανός, Παπαγεωργίου, Θεοδοσίου Σ., Καπάι (72' Τσουβαράς), Λαπρινός (88' Μονιός), Φασουλής.