Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-42

Το αήττητο της γυναικείας μας ομάδας σταμάτησε στο Μοσχάτο. Η δυνατή Ελευθερία μας νίκησε με 54-42, σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι, που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι.
Ο Προφήτης στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός και έδειχνε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Η καλή μας άμυνα είχε περιορίσει τις Κακλέα-Κωνσταντίνου και πήγαμε στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα τριών πόντων, που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αν είχαμε καταφέρει να κλείσουμε και την Κοκκίνη, που τράβαγε το σκορ για τις γηπεδούχες. Στο δεύτερο μέρος όμως οι διακόπτες έπεσαν. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Περιέργως, οι περισσότεροι προβολείς στο μισό της επίθεσης μας έσβησαν (βλάβη, έτσι μας είπαν), οπότε αναγκαστήκαμε να σουτάρουμε στο ημίφως, όμως ανάλογο σκοτάδι επικρατούσε και στην απόδοση του Προφήτη, που μετά το 25' επέτρεψε στην Ελευθερία να γίνει αφεντικό του ματς και να αυξάνει σταδιακά τη διαφορά της. Με την ψυχολογία να έχει γυρίσει, η Ελευθερία έβρισκε συνεχώς διαδρόμους αλλά και μεγάλα σουτ, ενώ ο Προφήτης όχι μόνο μετά τα μέσα του τετάρτου δεκάλέπτου δεν κατάφερε να μπει σε διαδικασία διεκδίκησης της νίκης, αλλά με σημάδια απογοήτευσης άφησε και το σκορ να ξεφύγει φτάνοντας τελικά στα επίπεδα των δώδεκα πόντων. Η διαιτησία μας άφησε με αρκετά παράπονα. Η Βλάμη ξεκίνησε πολύ καλά, πετυχαίνοντας τους έξι πρώτους μας πόντους στην αρχή του αγώνα, και γι΄αυτό μάλλον "σημαδεύτηκε" από τους διαιτητές, που την χρέωσαν από πολύ νωρίς με τρία φάουλ (τα δύο ανύπαρκτα), με το που ξαναμπήκε της έδωσαν ένα αστείο επιθετικό και όταν πια αποβλήθηκε, ήταν ζήτημα να έχει παίξει συνολικά πάνω από δέκα λεπτά.
Τώρα για εμάς ακολουθεί άλλο ένα εκτός έδρας ντέρμπι, καθώς θα αντιμετωπίσουμε το Παλ. Φάληρο στο ΣΕΦ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-42 (9-13, 22-25, 35-34, 54-42)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φασόλης, Μαυρέλης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μ. (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα 11, Πατέλη, Κοκκίνη 14(2), Γιαπαλάκη, Γαλαχουσίδη, Τρύφωνα 8, Κωνσταντίνου 12(2), Εξουζίδου 7, Μήτρου, Καλάγια 2, Θωμοπούλου, Μάνου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Μελιγκοτσίδου 1, Ζαχαρία 4, Βλάμη 6, Τηλεμάχου 14(1), Σπύρη 4, Ιωάννου 3, Δροσωτάκη 7, Μικελοπούλου 1, Σταθάκη 2, Μουσούλη, Μαυρίδου.