Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: Ν.Ε.Μ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 69-61

Δεύτερη ήττα για την ανδρική ομάδα σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα. Θύτης αυτή τη φορά η Ν.Ε.Μ., που προστάτευσε την παραδοσιακά ισχυρή έδρα της και μας νίκησε με 69-61.
Ο Προφήτης μπήκε στο παρκέ των Μεγάρων χωρίς μεγάλη διάθεση και η Ν.Ε.Μ. δεν είχε παρά να το εκμεταλλευτεί. Με πολύ κακές επιστροφές και δεχόμενος συνεχώς καλάθια με κοψίματα από την base line, ο Προφήτης βρέθηκε να κυνηγάει από πολύ νωρίς και μάλιστα στο 9' το σκορ ήταν ήδη 23-7. Ο Μόμτσος ήταν ο μόνος που απειλούσε το αντίπαλο καλάθι και παρότι με ένα καλό μας ξέσπασμα, χάρη κυρίως στα μακρινά σουτ, φτάσαμε στο 27-23, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας μια καλή διαφορά της τάξεως των 13 πόντων (40-27). Οι σαράντα πόντοι    παθητικό στο ημίχρονο είναι πάρα πολλοί, ειδικά για μια ομάδα που έχει μάθει να στηρίζεται πρωτίστως στην άμυνά της.  Ίδιο πάνω κάτω σκηνικό και στην επανάληψη, με τους Μεγαρίτες να προηγούνται σταθερά με διψήφια διαφορά, έχοντας για καλύτερο παίκτη τον νεαρό Θεοδόση που έβαλε πολλά κρίσιμα καλάθια. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Προφήτης προσπάθησε να πιέσει, και έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα μετά από αρκετή ώρα στο 33' (56-47). Δύο λεπτά πριν το τέλος ένα τρίποντο του Φωστέρη μας πήγε στο -5, όμως στις δύο επόμενες προσπάθειες του "κοντού" η μπάλα τον "έφτυσε" και η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η διαιτησία των Παπαφωτίου-Λάτση ήταν σωστή, με εξαίρεση ένα πολύ τραβηγμένο αντιαθλητικό που σφύριξε σε βάρος μας ο δεύτερος στο τέταρτο δεκάλεπτο, την ώρα που μειώναμε.
Τώρα μπροστά μας υπάρχει ο Αετός, σε ένα ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες. Η ομάδα ψάχνει απεγνωσμένα για την πρώτη της νίκη, αλλά και για τη χαμένη της αγωνιστική ταυτότητα...
Ν.Ε.Μ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 69-61 (23-10, 40-27, 53-37, 69-61)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαφωτίου, Λάτσης
Ν.Ε.Μ. (Α. Βελέγκας): Στασινόπουλος 9, Θεοδόσης 22(2), Τσολάκος 7, Κουλουριώτης 10, Μεντζελιώτης 8, Μακρυγιάννης, Στεφάνου 7(1), Τσολάκος 2, Μαργέτης, Παπαδόπουλος 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης, Φωστέρης 14(3), Ευσταθίου 3, Πιστιόλης 8(1), Κεραμειδάς 6, Βουρνάς, Κουκουβάκης 12(2), Μόμτσος 10(2), Μπερδεμπές  4(1), Κάτσικας 4.