Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 66-63

Το γεγονός του χθεσινοβραδινού αγώνα στη Γλυφάδα ήταν αναμφίβολα το απίθανο σουτ του Καλαβρία, που πέταξε τη μπάλα από τα 25 μέτρα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, όμως εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στην απαράδεκτη αγωνιστική εικόνα του Προφήτη, που προβλημάτισε τους φίλους της ομάδας με την απόδοσή του. Έχουμε συνηθίσει μετά από καλές εμφανίσεις, όπως αυτή της περασμένης εβδομάδας με τον Αετό να υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες μας, και αυτός ο κανόνας επαληθεύτηκε και χθες. Η Γλυφάδα είναι μια κατηγορία κάτω και χθες έπαιξε χωρίς τους δύο κατά τεκμήριο καλύτερους παίκτες της (Τσιούμα και Σπυριδάκη), ήθελε όμως το παιχνίδι περισσότερο και ήταν η δίκαιη νικήτρια απέναντι σε έναν Προφήτη που για σαράντα λεπτά ήταν υπνωτισμένος στην άμυνα και παιδική χαρά στην επίθεση, με εξαίρεση κάποια καλά διαστήματα, που δεν μπόρεσαν όμως να αποτρέψουν την ήττα. Η νέμεσις ήρθε δια χειρός Καλαβρία, που εκτός από το τρελό τρίποντο της λήξης, είχε σκοράρει άλλες τρεις συνεχόμενες φορές έξω από τα 6,75, και μάλιστα από το ίδιο σημείο (τη γωνία) κουβαλώντας μόνος του το σκορ της ομάδας του από το 54 στο 66 στο τελευταίο τρίλεπτο. Πριν το απίστευτο σουτ του Καλαβρία ο Κάτσικας είχε ισοφαρίσει σε 63-63 μόλις 0,7 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα, και υπάρχει σοβαρή αμφιβολία για το αν το καθοριστικό σουτ του Γλυφαδιώτη ήταν εντός χρόνου. Όπως και να έχει, η Γλύφαδα πήρε δίκαια την πρόκριση και έδειξε πως θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΝΑ.
Όσο για εμάς, μπροστά μας τώρα έχουμε το ντέρμπι με τον Φοίνικα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ούτως ή άλλως ένας αποκλεισμός από το κύπελλο ποτέ δεν σταμάτησε το χρόνο, όμως αυτό που θα πρέπει να αλλάξουμε άμεσα, πέρα από τις αγωνιστικές αδυναμίες, είναι η κάκιστη νοοτροπία που ακολουθεί τις εκάστοτε καλές εμφανίσεις. Ίσως το σημερινό να βγει και σε καλό, καθώς το καμπανάκι του κινδύνου αυτή τη φορά μάλλον ήχησε δυνατά στα αυτιά μας...
ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 66-63 (14-17, 38-36, 48-43, 66-63)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεώργου, Καραμανώλης
ΓΛΥΦΑΔΑ (Σ. Καψιμάλης): Γιόβας 4, Καλαβρίας 17(5), Δημητρίου 3(1), Αναστασάκης, Κατσιέρης 7(1), Γκονουλού 2, Γουλανδρής 2, Θεοχάρης 19(1), Βελίου 7(1), Λίππας 5, Παριανός, Παλτζόγλου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Φωστέρης 16(2), Ευσταθίου 2, Πιστιόλης 6, Κεραμειδάς 2, Βουρνάς 5, Μόμτσος 19(2), Μπερδεμπές 6, Κάτσικας 5, Σκιαθίτης 2.