Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-54

Η χρονιά για τη γυναικεία μας ομάδα ξεκίνησε με θρίλερ, ταυτόχρονα όμως και με μια μεγάλη πρόκριση επί της Μάνδρας. Παρά τις σημαντικές απουσίες, τα κορίτσια που αγωνίστηκαν έπαιξαν με μεγάλο ψυχικό σθένος και πήραν τη νίκη που τις έστειλε στα προημιτελικά του κυπέλλου.
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά, καθώς ο Προφήτης είχε φανερό πρόβλημα στην επίθεση και τέλειωσε το πρώτο δεκάλεπτο με ενεργητικό μόλις πέντε πόντους. Ο δρόμος τελικά άνοιξε από τα τρίποντα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο βάλαμε έξι, από τα οποία τα πέντε η πολύ ζεστή Ιωάννου. Έτσι ο Προφήτης πέρασε μπροστά και όταν τη σκυτάλη πήρε η Μουσούλη χτίσαμε μια διαφορά δεκαπέντε πόντων (22-37 στο 25'). Αμυντικά όλα δούλευαν ρολόι και κάτω από τα καλάθια οι κοπέλες μας κέρδιζαν τις περισσότερες μάχες, σε ένα παιχνίδι πολύ δυνατό, που μεγάλο ρόλο έπαιξε το πάθος που έβγαλαν οι παίκτριές μας. Αν περιορίζαμε λίγο και τα λάθη μας (τελειώσαμε με 26), η επικράτηση θα ήταν ακόμη πιο εύκολη και δεν θα πηγαίναμε στο θρίλερ των τελευταίων δευτερολέπτων.  Προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Μάνδρα άρχισε να πιέζει και σιγά-σιγά να ρίχνει τη διαφορά. Έφτασε έτσι στο 51-52 τριάντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Η Βλάμη με δύο εύστοχες βολές έκανε το 51-54, για να ακολουθήσει καλάθι της Μάνδρας και λάθος του Προφήτη. Με το σκορ στο 53-54 η Μάνδρα είχε επαναφορά από το πλάι και επτά δευτερόλεπτα χρόνο, αλλά ως από μηχανής θεός ήρθε η Σπύρη, που έκανε ένα εντυπωσιακό κλέψιμο και έστειλε το ροζ φύλλο στο λόφο.
Πολύ καλό λοιπόν το ξεκίνημα για τις γυναίκες μας, που δεν λύγισαν από τα σοβαρά προβλήματα (τραυματισμοί, γηπεδικό) και έκαναν μια μεγάλη υπέρβαση, παίζοντας με ψυχή και πάθος. Όλες όσες έπαιξαν έκαναν κατάθεση ψυχής, όμως τι να πει κανείς για την Ειρήνη Βλάμη, που σήμερα ήταν συγκλονιστική. Πραγματικό παράδειγμα η αρχηγός, που συνεχίσει να αγωνίζεται με θαυμαστή αυταπάρνηση για τη φανέλα με την οποία γεννήθηκε...
Σε γενικές γραμμές σωστή η διαιτησία των Ντζαμάρα-Πέππα, αλλά  με ορισμένα λάθη (εις βάρος μας) σε κρίσιμα σημεία προς το τέλος του ματς.
Τώρα ο Προφήτης αφοσιώνεται στο πρωτάθλημα, που ξεκινά την Κυριακή με τον αγώνα στη Γλυφάδα κόντρα στην Αιξωνή.
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-54 (8-5, 16-25, 28-39, 53-54)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντζαμάρας, Πέππας
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Δ. Αναστασίου): Καραπαναγιώτη 2, Ευμορφοπούλου 6, Τακίδη 11(1), Ορφανίδου, Ραμαντάνη 8, Κοτσάνη 10, Ανδριοπούλου 2, Μπενάρδη 2, Σταμάτη, Καμπερίδη 12.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 20, Ζαχαρία, Καψοκόλη 2, Δαρζέντα, Σπύρη 2, Ιωάννου 15(5), Σταθάκη 2, Μουσούλη 13(3), Μαυρίδου.