Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Π.

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Π. πραγματοποίησε χθες βράδυ τις εργασίες της, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.
Το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφεία τους ετήσιους απολογισμούς του Δ.Σ.. Ψήφισαν 49 σωματεία και ο διοικητικός απολογισμός συγκέντρωσε 43 "Ναι" και 6 "Παρών" (από τα σωματεία Ελλάς Ποντίων, Χαλκηδόνα, ΑΕ Περάματος, ΑΟ Κορυδαλλός, Θύελλα Κορ. και Ολυμπιακός Περάματος). Τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν 45 σωματεία και 4 δήλωσαν "Παρών" (Ελλάς Ποντίων, Χαλκηδόνα, ΑΟ Κορυδαλλός και Ολυμπιακός Περάματος).
Η Συνέλευση κυμάνθηκε σε ήπιους τόνους και δεν υπήρχαν οι αντεγκλήσεις του παρελθόντος.
Οι ομιλητές τόνισαν τα σημαντικά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, ενώ θίχτηκε για μια ακόμη φορά το ζήτημα του γήπεδου ΣΕΦ, που οι εξαγγελίες για ανακατασκευή του έχουν μείνει στα λόγια.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Στ. Μπρατσόλης στάθηκε στον κοινωνικό ρόλο και τον διεκδικητικό χαρακτήρα της ΕΠΣ Πειραιά, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνει η Ένωση να μην επιβαρύνει οικονομικά τα σωματεία, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό. Δικαιολόγησε επίσης την ψήφο "Παρών" της ΕΠΣΠ στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ.
Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αδιαφάνεια στο κομμάτι των οικονομικών και ζήτησε από το σώμα να καταψηφίσει τους απολογισμούς.
Γενικότερα, στη Συνέλευση επικράτησε έντονος προβληματισμός σχετικά με το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που υποφέρει από ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από πρόταση του κ. Μπρατσόλη, το σώμα εξέλεξε τον Πρόεδρο του ΑΟΠΗ Αλέξη Παπαχρήστου στην τιμητική θέση του Γραμματέα της Συνέλευσης.