Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-1

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Β' Πειραιά, με ντέρμπι... απογοητευμένων καθώς Προφήτης Ηλίας και Πειραϊκή διεκδίκησαν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς την άνοδο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Έτσι, στο τελευταίο τους ματς για φέτος, αμφότεροι παρουσιάστηκαν βαθμολογικά αδιάφοροι. Οι παίκτες της Πειραϊκής ήταν αυτοί που αποδείχτηκαν πιο ορεξάτοι και πήραν τη νίκη γοήτρου, πιάνοντας έτσι τους "κυανέρυθρους" στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, την οποία μοιράστηκαν έχοντας ο καθένας από 53 βαθμούς. Σε μια αναμέτρηση που έμοιαζε με φιλικό (χαρακτηριστικό ότι δεν βγήκε καμία κίτρινη κάρτα), το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ο ρέφερι Ευδαίμων, που για μια ακόμη φορά ήταν απολαυστικός. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με 2-0, ενώ ο Προφήτης είχε μόνο κάποια ολιγόλεπτα καλά διαστήματα, και πιο ελπιδοφόρα παρουσία τον νεαρό τερματοφύλακα Σπαχίου, που στο τρίτο του παιχνίδι με τους "μεγάλους" έδειξε να έχει αποβάλλει το άγχος του και κατέγραψε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Η χρονιά λοιπόν τελείωσε για την ποδοσφαιρική ομάδα. Η πορεία της κρίνεται ασφαλώς επιτυχημένη, καθώς το καλοκαίρι ξεκίνησε με στόχο τη γρήγορη παραμονή, και τελικά έφτασε να μάχεται για την άνοδο, η οποία όμως χάθηκε στο καταστροφικό ματς με τη Νίκαια στο ΣΕΦ. Γι' αυτό και μένει μια στεναχώρια, κάτι που είναι λογικό όταν έχεις φτάσει τόσο κοντά σε έναν πολύ σπουδαίο στόχο. Λάθη έγιναν, και πλέον είναι ώρα για περισυλλογή, ώστε η ομάδα να μπορέσει να κοιτάξει στο μέλλον και να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, χωρίς όμως να ξεχνάει και τα νεαρά παιδιά που προέρχονται από την υποδομή της και θα την στηρίξουν τα επόμενα χρόνια. Βέβαια προς το παρόν, πρώτο μέλημα είναι η εύρεση προπονητή, και αυτό το θέμα θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση.
Αυτός ο αγώνας ήταν και ο τελευταίος επίσημος φετινός για το σωματείο σε όλα του τα τμήματα.
ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ευδαίμων (Θεοδοσίου, Σιασιάκος)
ΣΚΟΡΕΡ: 6', 64' Χατζηλίας, 21' Τυχάλας - 69' Μαχαίρας
ΠΕΙΡΑΪΚΗ (Π. Πλαφαδέλης): Πίτσαρις, Καρβούνης (52' Καλογερόπουλος), Τσουρούλας (61' Οβαλίδης), Τριανταφυλλίδης, Φατούρος, Κέντρα, Μητσάκος (77' Θεοδωράκης), Λόκα, Τυχάλας, Ζαχαρίου, Χατζηλίας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Τ. Διονυσίου): Σπαχίου, Γεωργακάκος, Κουτράκης (60' Τσάκωνας Κ.), Βισβίκης, Κλάδης (30' Τσάκωνας Ν.), Βέργος, Βοστάνης, Μαχαίρας, Αναστασόπουλος, Ευγενείας, Μπουρδήμος.