Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΡΑ 45-50

Ο Προφήτης Ηλίας υπερασπίστηκε σθεναρά το γόητρο του σήμερα το βράδυ στα Καμίνια, όμως το Πέρα έπαιζε την ύπαρξή του και τελικά έφυγε με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του, μένοντας ζωντανό στην μάχη της ανόδου.
Από την άρχη φάνηκε πως θα πηγαίναμε σε ένα κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Ο ρυθμός αυτός φαινόταν να βολεύει τον Προφήτη που διατηρούσε ένα έστω και ισχνό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια. Στο φινάλε όμως οι Προφητηλιώτες (χωρίς τον Φωστέρη που χτύπησε στον ώμο) "κόλλησαν" επιθετικά και το Πέρα δεν κλώτσησε την ευκαιρία. Στο τελευταίο λεπτό, με το σκορ ισόπαλο 42-42, ο Λουκάκης έβαλε τέσσερις συνεχόμενους πόντους δίνοντας προβάδισμα νίκης στους Κωνσταντινουπολίτες, 7" πριν το τέλος. Το τρίποντο του Κάτσικα στα 4" έδωσε κάποιες ελπίδες στον Προφήτη, που μετά έκανε φάουλ για να σταματήσει το χρόνο. Ο Χολέβας έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, και με τη λήξη ο Χολέβας ευστόχησε σε τρίποντο, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πανάκριβη νίκη της ομάδας του. Έτσι πήγε στράφι η πολύ μεγάλη εμφάνιση του νεαρού Χάρη Κάτσικα, που ήταν ο πρώτος μας σκόρερ με 15 πόντους, έχοντας δώσει και τρομερές μάχες κάτω από τα καλάθια απέναντι στον πολύ πιο δυνατό και έμπειρο Χεργκελετζή. Από το Πέρα ξεχώρισε ο Λουκάκης, ενώ οι Ουσταμπασίδης και Γαρδέλης έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ διαιτησίας σε ένα πολύ δύσκολο ματς.
Πραγματικός χαμός γίνεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με την μάχη της ανόδου να έχει φουντώσει για τα καλά. Το Πέρα με τη νίκη του έμεινε ζωντανό στο κυνήγι της τρίτης θέσης, τη στιγμή που ο Προφήτης περιμένει στα Καμίνια ΑΟΝΑ και Έσπερο, γεγονός που τον κάνει σε μεγάλο βαθμό ρυθμιστή των πραγμάτων.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΡΑ 45-50 (16-12, 27-24, 36-37, 45-50)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ουσταμπασίδης, Γαρδέλης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 15(1), Φωστέρης 3(1), Ευσταθίου, Πιστιόλης 2, Κεραμειδάς 2, Καψοκόλης 6, Κουκουβάκης 13, Μιχαλακάκος 2, Κριτσιδήμας 2, Γεωργάκης, Ντάσκας, Μουστάκας.
ΠΕΡΑ (Γ. Κουκούρης): Βαρδάλος 5, Μιχαλάς, Καραπιπέρης 5(1), Χεργκελετζής 5(1), Χολέβας 9(2), Λουκάκης 11, Αρκουμάνης 3, Αλεξανδράκης 10(2), Μητρόπουλος, Κεφαλληνός 2.