Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 55-63

Η ΑΕ Καλλιθέας απέδρασε με νίκη από τα Καμίνια, συνεχίζοντας έτσι την πορεία της προς την άνοδο. Απέναντι της βρήκε έναν Προφήτη Ηλία χωρίς διάρκεια στο παιχνίδι του, παρά μόνο με κάποια ξεσπάσματα που δε θα μπορούσαν όμως να αλλάξουν τη μοίρα του.
Ο Προφήτης βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Ίσως αντιμετώπισε το ματς και με υπεροψία, μετά τη μεγάλη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και τις αγωνιστικές ελλείψεις της Καλλιθέας, που σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου δεν είχε τους Χατζηχρήστο, Ρενέση και Δοροβίτσα. Οι Καλλιθεάτες όμως έχουν πολύ καλή ομάδα, και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Κόλλιας ήταν ανίκητος κοντά στο καλάθι, ήταν ήδη μπροστά με 15-26 στο 12', με τον δυναμικό σέντερ να παίζει... βόλλευ και να ανανεώνει τις επιθέσεις τη μία μετά την άλλη. Ο Προφήτης αναγκάστηκε να επιλέξει διαφορετικό αγωνιστικό πλάνο, ανεβάζοντας την άμυνά του, και προς στιγμήν έδειξε να αλλάζει τη ροή του αγώνα. Προηγήθηκε μάλιστα με 39-38 στο 23', ανοίγοντας την άμυνα των φιλοξενουμένων. Σταδιακά όμως οι Καλλιθεάτες κατάφεραν να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους, και βρήκαν λύσεις στο πρες, με τον Κωσταρέλλο να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Έχτισαν έτσι ξανά διψήφια διαφορά, και ο Προφήτης δε μπορούσε να επιστρέψει, καθώς το καθαρό μυαλό έλειπε και η επίθεση είχε κολλήσει, τη στιγμή που χρονικά περιθώρια δεν υπήρχαν. Έτσι η Καλλιθέα έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση, που την κρατά στις προνομιούχες θέσεις της κατάταξης. Άριστη η διαιτησία των Μέλη και Βίλια.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 55-63 (15-21, 34-34, 43-50, 53-65)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μέλης, Βίλιας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 4, Φωστέρης 21(2), Ευσταθίου, Πιστιόλης 2, Κεραμειδάς, Κουκουβάκης 11(1), Μιχαλακάκος 8(2), Κριτσιδήμας, Γεωργάκης 7(1), Ντάσκας.
ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Γ. Μελέτης): Μαστρογιάννης 4, Τσελεπίδης 2, Θεοδώρου 3, Κόλλιας 25, Αποστόλου 2, Κουκουλάς 5(1), Κωσταρέλλος 22(2), Ωραιόπουλος.