Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 67-63

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β' ΕΣΚΑΝΑ έκλεισε με μια ακόμη νίκη για τον Προφήτη Ηλία, που υπέταξε με 67-63 την μαχητική Προοδευτική, και μπορεί πια να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία.
Η ομάδα μας έκανε αρκετά καλό ξεκίνημα και πήρε γρήγορα μια διαφορά 5-7 πόντων, την οποία συντηρούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρνει να την διευρύνει, καθώς οι Κορυδαλλιώτες, που μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία, αποδείχθηκαν πολύ σκληρά καρύδια. Στις αρχές του β' μέρους ισοφαριστήκαμε (41-41), όμως αντιδράσαμε σωστά και πήραμε και πάλι καλό, για τα δεδομένα της αναμέτρησης, προβάδισμα (49-41). Η Προοδευτική, στηριζόμενη στα τρίποντα, προσπαθούσε να ξαναφτάσει κοντά και εν μέρει τα κατάφερνε. Είχε μάλιστα κάθε δικαίωμα να ελπίζει, από τη στιγμή που ο Προφήτης είχε χάσει τον Φωστέρη, που υπέστη και πάλι διάστρεμμα, αλλά και τον Κουκουβάκη, που είχε καθηλωθεί στον πάγκο με φάουλ. Καταλύτης για τη νίκη μας αποδείχθηκε τελικά ο φοβερός σήμερα Πιστιόλης, που έκανε σπουδαία εμφάνιση και ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους, ένα κόψιμο, αλλά κυρίως με 6 κλεψίματα, (όλα στο δεύτερο ημίχρονο) ένα εκ των οποίων 30" πριν το φινάλε, που ουσιαστικά έκρινε και το παιχνίδι. Πολύ θετική επίσης η παρουσία του Ντάσκα, που σημείωσε 8 πόντους. Έτσι, με πρωταγωνιστές πέρα από τους συνηθισμένους, και παρά τη γενικότερα μέτρια εμφάνιση, το ροζ φύλλο έμεινε στα Καμίνια και ο πρώτος γύρος έκλεισε με το κάτι παραπάνω από θετικό 9-6, που φέρνει τον Προφήτη Ηλία στο πάνω κομμάτι της κατάταξης. Κάκιστη η διαιτησία, έφερε νεύρα σε όλο το γήπεδο με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα. Δεν αδίκησε, ούτε βοήθησε κάποιον από τους δύο, όμως ειδικά ο Γερουλάνος μάλλον ήταν... ντεφορμέ. Ο Αλεβίζος φάνηκε να είναι σε κάπως καλύτερη μέρα. Η Προοδευτική βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ψάχνει απεγνωσμένα μεγάλες νίκες για να ξεκολλήσει από τον βυθό. Δεν βρήκε σήμερα, όμως ελπίζουμε να σώσει τελικά την κατηγορία, γιατί η φανέλα και η ιστορία της, επιβάλλουν να βρίσκεται αλλού, και όχι στην Β', ή πολύ περισσότερο, στην Γ' ΕΣΚΑΝΑ...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 67-63 (19-13, 39-34, 54-49, 67-63)
ΔΙΑΤΗΤΕΣ: Γερουλάνος, Αλεβίζος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 10, Φωστέρης 4, Πιστιόλης 12, Ευσταθίου 4, Κεραμειδάς, Βουρνάς 2, Κουκουβάκης 17(1), Μιχαλακάκος 8, Καψοκόλης 2, Γεωργάκης, Ντάσκας 8.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Η. Μανδραγός): Μαζουρόπουλος 4(1), Ιμπραημάκης, Μπερδεμπές, Κοπέλης 11(1), Καραγιάννης 10(1), Σαρδέλης 3(1), Μαυράκης 10, Παριανόπουλος 10(2), Λαμπρινός 2, Σαραντίδης 10(2), Κάκκας 3(1).