Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-73

Ένα ημίχρονο καλής απόδοσης έφτανε στον Προφήτη Ηλία για να φύγει με το διπλό από τη Βάρη, όπου νίκησε την τοπική ομάδα με το ευρύ 50-73. Οι κυανέρυθροι, νομίζοντας πως θα κερδίσουν μόνο με τις φανέλες, ήταν πολύ κακοί στο πρώτο μέρος, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν, καθώς πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 34-30. Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του Προφήτη σοβαρεύτηκαν, και δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους, που παρά τη ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθειά τους ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν στο σκορ. Μέχρι το 29' η Βάρη ήταν κοντά (43-48), όμως η καλή αμυντική λειτουργία και η επιθετική αφύπνιση των Κουκουβάκη-Φωστέρη-Κεραμειδά ξελάσπωσαν το κάρο, και ο Προφήτης απέφυγε τις κακοτοπιές. Το γενικά ήσυχο και όμορφο παιχνίδι, χάλασε η ρέφερι Χρύσα Γαρίνη. Χρέωσε με τεχνική ποινή τον Παύλο Κάσση επειδή την κοίταξε ειρωνικά (όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, έτσι ακριβώς γράφει στο φύλλο αγώνος), για να ακολουθήσει η δικαιολογημένη έκρηξη του κόουτς και τελικά η αποβολή του. Να θυμίσουμε ότι η Γαρίνη είχε αποβάλλει τον Κάσση και πέρσι, στο ματς Τράχωνες-Προφήτης. Στον αντίποδα, ευχάριστη νότα ήταν το πρώτο καλάθι του Σπύρου Μουστάκα με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας, αλλά και η πρώτη συμμετοχή σε αυτήν του Δημήτρη Καραμάνη. Δύο 15χρονων αθλητών μας, που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην πρώτη ομάδα. Σε αντιδιαστολή με την ανυπόφορη Γαρίνη, άριστη ήταν η διαιτησία του Γεωργού.
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-73 (20-18, 34-30, 43-51, 50-73)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Γεωργού
ΒΑΡΗ (Δ. Παγίδας): Δημητριάδης 3(1), Μουστάκης 2, Απτόσογλου 16(1), Τζουμάνης 12(3), Φουντούλης 2, Παπαγεωργίου, Γουλανδρής, Παντζούρης, Ασπράς, Κατσάκος 2, Κατσιούλης 4, Πετς 9.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Καραμάνης, Φωστέρης 23(5), Πιστιόλης 9, Ευσταθίου, Κεραμειδάς 14, Καψοκόλης, Κουκουβάκης 18(1), Μιχαλακάκος, Κριτσιδήμας, Γεωργάκης 7(1), Ντάσκας, Μουστάκας 2.