Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡ. 1-0

Ο Άι-Βασίλης ήρθε φέτος μερικές μέρες νωρίτερα. Ο Νίκος Ευγενείας πέτυχε στο 86' το μοναδικό γκολ του μεγάλου ντέρμπι με τη Θύελλα Κορυδαλλού στο ΣΕΦ, και το γιόρτασε φορώντας το σκουφάκι του συμπαθούς Αγίου, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Με τη χθεσινή του νίκη ο Προφήτης "έπιασε" το χθεσινή του αντίπαλο στους 23 βαθμούς, όπου μοιράζονται εκ νέου την πρώτη θέση του πίνακα, παρέα με την ΑΕ Νίκαια.
Η Θύελλα, που τεχνικά είναι ανώτερη ομάδα από τη δική μας, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο β' ημίχρονο, που έχασε και ορισμένες κλασσικές ευκαιρίες. Όμως εκτός από τον Άι-Βασίλη, είχαμε χθες και τον... Άι-Λορέντζο. Τον Μέμπελι δηλαδή, που ήταν κέρβερος κάτω από το γκολπόστ και με μια απίστευητη εμφάνιση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ειδικά σε δύο περίπτωσεις η αντίδρασή του ήταν εκπληκτική. Η διπλή απόκρουση στις προσπάθειες του Μελανιφίδη στο 47', καθώς και η φάση του 91' που έδιωξε το σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την μικρή περιοχή, είναι δείγματα πολύ μεγάλου τερματοφύλακα. Οι υπόλοιποι έπαιξαν πολύ ψυχωμένα, σε ένα κλασσικό ντέρμπι Β' Πειραιά, με ανεβασμένο θερμόμετρο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Προφήτης φαινόταν να μην μπορεί να απειλήσει μπροστά , καθώς εκτός των άλλων έπαιζε και χωρίς σέντερ-φορ περιοχής, αφού ο Βασιλόπουλος ήταν τιμωρημένος και ο Μπουρδήμος τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά. Απών και ο βασικός στόπερ Καλλινικίδης, που ήταν ασθενής, όμως το κενό του κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο ο Βέργος, που πήρε μετάθεση στο κέντρο της άμυνας. Οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα, και η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε στο 86', με τον Νίκο Ευγενεία να παίρνει την μακρινή μπαλιά του Διαμαντόπουλου και να πλασάρει ιδανικά στην αριστερή γωνία του Ρόκκα, που απλώθηκε αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει τη μπάλα, που κατέληξε με βασανιστικό τρόπο στα δίχτυα του. Η κορυφαία σκηνή σε ένα θρίλερ που έχει προσφέρει πολλές φορές ο Προφήτης στο παρελθόν, και θα ξαναζήσουμε σίγουρα στο μέλλον. Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Ευδαίμονα, σωστοί και οι βοηθοί του.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡ. 1-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ευδαίμων (Γκολές, Γεωργακόπουλος)
ΣΚΟΡΕΡ: 86' Ευγενείας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Δαούτης): Μέμπελι, Κουτράκης (14' λ.τ. Βισβάρδης), Σπυριδάκης, Βισβίκης, Βέργος, Βρουλιδάκης, Ευγενείας, Σπυρόπουλος (58' Διαμαντόπουλος), Αναστασόπουλος, Μπουρδήμος (27' λ.τ. Μαχαίρας), Λάππας.
ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΡ. (Κ. Βάρσος): Ρόκκας, Τζουμανάι, Στασινός, Ρούσσος, Μπροτζάκης, Μπαλαλής, Θεοδώρου, Κατσαντώνης (30' Μελανιφίδης), Βαμβακίδης, Καρακασίδης, Παπασκύρης (87' Χάλκας).
•Παρούσα στο γήπεδο όλη η ηγεσία του πειραϊκού ποδοσφαίρου: Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΠ κ. Στ. Μπρατσόλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Κ. Χολέβας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Χρ. Στούκας.
•Άναψαν τα αίματα στο τέλος του ματς, μεταξύ φιλάθλων του Προφήτη και του πρόεδρου και άλλων παραγόντων της Θύελλας. Οι πραγματικοί μάγκες όμως ήταν στο χορτάρι και φορούσαν κυανέρυθρα...