Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: Ν.Ε.Μ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 70-67

Προσπάθησαν, το πάλεψαν, δεν τα παράτησαν ακόμα κι όταν φαινόταν χαμένο, τελικά όμως οι παίκτες του Προφήτη έφυγαν από τα Μέγαρα με σκυμμένο κεφάλι, καθώς η Ν.Ε.Μ., πιο ψύχραιμη στο φινάλε, πήρε τη νίκη με 70-67.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους "κυανέρυθρους" να είναι πολύ κακοί στο αμυντικό κομμάτι. Η αδυναμία μας να βρούμε φάρμακο για την αντιμετώπιση του Μαζιώτη (σκόραρε αλλά και δημιουργούσε), και το αρνητικό δεύτερο δεκάλεπτο, μας έφεραν να κυνηγάμε (35-22 στο 17'). Η διαφορά αυτή δεν ήταν εύκολο να μαζευτεί, και όποτε πλησιάζαμε κάπως (41-34 στο 25'), οι Μεγαρείς κατάφερναν να κρατάνε τα ηνία της αναμέτρησης. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, με το σκορ 60-48, φαινόταν να μην έχουμε πολλά περιθώρια, όμως το ματς δεν είχε τελειώσει, καθώς ο... κλεφτοπόλεμος απέδωσε καρπούς. Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο πίνακας έδειχνε 61-61 και όλα ξεκινούσαν πάλι απ' την αρχή. Αυτός που μας πλήγωσε ήταν ξανά ο Μαζιώτης, που έκανε το 65-62 με προσωπικές ενέργειες, για να ακολουθήσει κλέψιμο και αιφνιδιασμός του Χρυσούλη που έδωσε αέρα πέντε πόντων στους γηπεδούχους, 34" πριν το τέλος. Ο Προφήτης δεν είχε κουράγιο, αλλά και χρόνο, για άλλη επιστροφή, παρότι θα είχε μια ευκαιρία, αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει το τρίποντο που πιθανόν να έστελνε το ματς στην παράταση. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το διπλό, ακόμα και με πέντε λεπτά καλού μπάσκετ, δυστυχώς όμως στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη, που εκμεταλλεύτηκε η έμπειρη και ποιοτική ομάδα της Ν.Ε.Μ.. Μεγάλος πονοκέφαλος είναι και η απουσία του στρατευμένου Βουρνά, που αποτελούσε σημαντικό κομμάτι του παζλ, ειδικά στην άμυνα, και μάλλον ο Κάσσης πρέπει να κάνει πολλά... μαγικά για να βρει τις λύσεις.
Ν.Ε.Μ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 70-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαφωτίου, Καρακωνσταντόπουλος
Ν.Ε.Μ. (Κ. Βουκουβαλίδης): Χρυσούλης 3, Ψιακής 4, Παπαστυλιανός 9, Παπαδόπουλος Μ. 5(1), Γιαννακής 5, Παπαδόπουλος Ν. 4, Μαζιώτης 23(1), Κουλουριώτης 7, Μασσαλής 2, Κυπριώτης 8.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 9(1), Φωστέρης 22(1), Πιστιόλης, Ευσταθίου, Κεραμειδάς, Κριτσιδήμας 4, Κουκουβάκης 21(1), Μιχαλακάκος 4, Γεωργάκης 6, Ντάσκας 2.